Neatkarīgā iesaka: TOP 10 notikumi kultūrā no 12. – 18. septembrim

Vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt: Jančevska un Burkovska, Maliks un Ozoliņš, Krēmers un Osokins, «Melo-M» un Rudāne, Ziedonis performancē un kartupeļu talkā
©Publicitātes foto

«Kremerata Baltica» festivāls Dzintaru koncertzālē

Sestdien un svētdien, 12. un 13. septembrī, Dzintaru koncertzālē norisināsies 17. starptautiskais «Kremerata Baltica» festivāls, kas šogad veltīts izcilā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai.

12. septembra koncerts būs īpašs kamermūzikas vakars ar pašu Gidonu Krēmeru pie diriģenta pults. Viņam pievienosies «Kremerata Baltica» rezidējošais mākslinieks, Latvijas publikas iemīļotais pianists Georgijs Osokins, kā arī orķestra čellu grupas koncertmeistare Giedre Dirvanauskaite un «Kremerata Baltica» stīgu kvintets, kura sastāvā muzicē Stella Zaķe, Zane Kalniņa, Jevgeņija Frolova, Marta Rācene un Pēteris Čirkšis.

Savukārt 13. septembra koncertā līdzās maestro Gidonam Krēmeram un pianistam Georgijam Osokinam muzicēs neordinārais un intelektuālais vijolnieks Hugo Tičiati, kurš jau vairākkārt atskaņojis latviešu komponistu skaņdarbus, un mecosoprāns Lusiana Mančīni. Čīliešu-zviedru dziedātāja ir spoža senās mūzikas interprete, koncertējusi ar slaveniem senās mūzikas ansambļiem, piemēram, Freiburgas baroka orķestri un «L’Arpeggiata». Par godu izcilā skaņraža Ludviga van Bēthovena 250 gadu jubilejai koncertā būs iespēja dzirdēt divus viņa skaņdarbus.

Koncerta programmā gaidāmi arī divi pasaules pirmatskaņojumi: pasaulē atzītais lietuviešu pianists un laikmetīgās mūzikas entuziasts Andrius Žlabis radījis jaundarbu Gidonam Krēmeram un «Kremerata Baltica» - «Kaleidoscope of the lost time», bet nostalģisku smeldzi mīlošais Arturs Maskats skaņās darinājis Emīlijas Dikinsones dzejas rindas koncertā «Vasaras sapņi» balsij, vijolei un kamerorķestrim.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā