TOP 5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri, izpētes raksti un lasāmgabali par visdažādākajām tēmām.
SAEIMĀ jautājums par pensiju piemaksām skatīts vairākkārt, lielākoties opozīcijas deputātiem iestājoties par piemaksu atjaunošanu, bet daļai valdības veidojošo partiju politiķiem atturoties. ©Rūta Kalmuka/F64

Sola pensiju piemaksas visiem

Pašlaik pensiju piemaksas ir piešķirtas un tās saņem tikai tie pensionāri, kuri pensionējušies līdz 2011. gada beigām, savukārt pensionāri, pat ja nostrādājuši tikpat daudz gadu vēl padomju laikā, saņemt pensiju piemaksu nevar.

Uz šo netaisnību gan Saeimā, gan dažādās publiskās diskusijās norādījuši kā pensionāri, tā eksperti. Labklājības ministrija jau kārtējo reizi ir sagatavojusi priekšlikumus pensiju likuma izmaiņām, lai šādu piemaksu piešķirtu arī “jaunākiem” pensionāriem. Tagad tas būs politiskās izšķiršanās jautājums. Šāgada budžeta apspriešanā pērn rudenī politiķi nevarēja vienoties par pensiju piemaksu piešķiršanu, lai gan Labklājības ministrija pat bija sagatavojusi valsts budžetam saudzīgus aprēķinus. Visu rakstu var izlasīt šeit:

Sola pensiju piemaksas visiem

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā