TOP5 lasītākie Neatkarīgās raksti

Šīs nedēļas laikā lasītākie Neatkarīgās raksti – intervijas, komentāri un izpētes raksti par visdažādākajām tēmām.
©Jānis Šķieris /F64

Lielbritānija Latviju ierindojusi Covid-19 nedrošo valstu vidū

Lai gan mūsu amatpersonas nebeidz slavēt Latvijas labos rezultātus cīņā ar Covid-19, Apvienotā Karaliste Latviju ieskaitījusi Covid-19 bīstamo valstu vidū. Mūsu kaimiņzeme Lietuva savukārt ir iekļauta Covid-19 drošo valstu sarakstā, no kuras ierodoties Apvienotajā Karalistē, nav jāievēro 14 dienu pašizolācija, kā tas šobrīd ir jādara tūristiem no Latvijas. Tiesa, pēc pāris dienām Apvienotā Karaliste Latviju no šī saraksta izņems un ceļotājiem no Latvijas vairs nevajadzēs ievērot 14 dienu pašizolāciju. Visu rakstu var izlasīt šeit.

Vai Šuplinska vēlas turpināt debilizāciju?

F64

Izrādās, Latvijā esot teju visvājākie skolu direktori visā Eiropas Savienībā, - iepazinusies ar OECD pētījumu, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) šādu secinājumu darīja zināmu skolu direktoriem, kuri pagājušonedēļ bija pulcējušies Rīgā. Direktori satrūkās, sāka meklēt OECD skarbos vārdus, bet... neatrada. Nuja, direktoriem laikam pietrūka meklēšanas kompetences, un gan jau Šuplinskai beigu beigās būs taisnība: vairums direktoru ir veci, tehnoloģijās atpalikuši un līdz ar to izmetami no aprites. Visu komentāru var izlasīt šeit.


Aivars Lembergs: Kariņa valdības dienaskārtībā ir valsts pārdošana

Publicitātes foto


Ventspils pilsētas mērs Aivars Lembergs intervijā Neatkarīgajai stāsta par paveikto pilsētā, par Latvijas valdības sarūpēto “dāvanu” ventspilniekiem un šīs “dāvanas” seku pārvarēšanas iespējām; pastāsta, kā iecerēts svinēt pilsētas 730. dzimšanas dienu. Visu interviju var izlasīt šeit.

Dienvidāfrikas asiņainā simfonija

Ashraf Handricks foto


Par Dienvidāfrikas fermeru slepkavībām esam ir dzirdējuši tikai nedaudz, informācijas par šiem vardarbības aktiem ir visai maz. Taču tā, kas ir pieejama, liecina par zvērisku, gadiem kultivētu rasismu pret baltajiem cilvēkiem. Bet par to, protams, nerunās tie, kuri skandina savu antihumāno, rasistisko lozungu #BlackLivesMatter. Par to, kas notiek Dienvidāfrikā, mums stāsta tiesību zinātņu doktors Juris Rudevskis. Visu komentāru var izlasīt šeit.

Ar pašas nogalinātu vilcēnu un lapsēnu rokās

Lindas Dombrovskas personiskais arhīvs


„Es kā filologs uzreiz uzbraukšu Valsts kontrolei, jo... (..) tālredzība ir redzes anomālija (..), un kas man uzreiz iekrita acīs...” - filoloģiski analizējot Valsts kontroles (VK) nesen publicēto ziņojumu par Latvijas medījamo sugu apsaimniekošanu („Vai medījamās sugas apsaimniekojam tālredzīgi?”), la.lv podkāstā ar nosaukumu „Šauj garām” paziņo medniece Linda Dombrovska.
Visu komentāru var izlasīt šeit.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā