"Neatkarīgā" iesaka: "Top 10" notikumi kultūrā no 23. līdz 29. maijam

«Top 10» notikumi kultūrā – ko vērts redzēt, dzirdēt, apmeklēt.
©Publicitātes foto

Unikāla multimediju izstāde Cēsu pilī

Cēsu pilī durvis atkal vērusi unikāla izstāde «Cēsu pils stāsts», kas pils rietumu torņa trešā stāva telpā ļauj piedzīvot aizraujošu multimediālu pils vēstures stāstu, izdzīvojot tās nozīmīgākos vēstures notikumus astoņu gadsimtu garumā un sajūtot to laiku atmosfēru.

Ekspozīcijas mākslinieciskais risinājums ir audiovizuālas projekcijas, kuras aptver torņa trešā stāva telpas grīdu un griestus, kā arī sienas 270 grādu segumā. Saturiski muzeja apmeklētājs atrodas telpā, kura mainās līdzi gadsimtiem, rekonstruējot notikumus, vēsturiskus faktus, pils interjera elementus un ikdienas ritmu. Vēsturiskās logu ailes izmantotas projicētai ilūzijai par pils apkārtni, ilustrējot gan attīstību, gan notikušos karus.

Projekta iecere radusies, sekojot līdzi jaunākajām pasaules tendencēm muzeju un izstāžu attīstībā. Arvien plašāk var novērot dažādu, tehnoloģiju attīstībā balstītu risinājumu ienākšanu muzeju un izstāžu nozarē, kas ļauj muzejiem iet līdzi laikam un nodrošināt vislabāko saikni ar apmeklētājiem, tostarp dažāda vecuma bērniem.

Izstādes galvenais režisors un videomākslinieks ir Māris Kalve («Kalvestudija»), kurš veidojis multimediālus projektus festivālam «Staro Rīga» un multimediālo dejas lielizrādi «Abas malas» par godu Latvijas simtgadei.

*Izstāde atrodas Cēsu pils kompleksa rietumu tornī. Tā ir atvērta no trešdienas līdz svētdienai, no pulksten 10 līdz 18.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā

 
Turpinājumu lasi nākamajā lapā