Atpakaļ uz nra.lv

Veikala stāvvietā Rīgā notiek traģisks negadījums

tautaruna.lv 17.jūnijs 2021, 17:00
 
Kaspars Krafts/F64
Ķengaragā kāda veikala stāvvietas teritorijā kravas mikroautobusa šoferis, braucot atpakaļgaitā, nāvējoši notriecis gājēju. Aculiecinieki, spekulējot par notikušo, pieļauj domu, ka sieviete trāpīja zonā, kur vadītājs viņu vienkārši nepamanīja, informē raidījums "Degpunktā".

Sieviete zem kravas automašīnas riteņiem pakļuva Rušonu ielā, pie tirdzniecības centra ”Beta”. Visticamāk, tieši veikals arī bija kundzes galamērķis. Aculiecinieki stāsta, ka ceļu līdz ieejas durvīm viņa mēroja pa stāvvietas teritoriju un ”Renault” kravas mikroautobusa šoferis gājēju vienkārši nepamanīja, jo tobrīd lēnām brauca atpakaļgaitā. No vadītāja skatu punkta kundze atradās tā saucamajā ”aklajā zonā”. Nelaimes gadījumam bija daudz aculiecinieku - viens no tiem ir blakus esošās stāvvietas sargs.

“Es ieraudzīju jau tad, kad sieviete gulēja zem automašīnas. Zem busiņa. Viņu saspieda ar riteni. Ar rezerves riteni, kas busiņam piestiprināts apakšā. Acīmredzot, kad viņš brauca, augšējā ritošā daļa aizgāja pāri, bet tas rezerves ritenis viņu aizķēra. Viņu nevarēja izvilkt ārā. Pats vadītājs - jauns puisis, apmēram 22-27 gadus vecs. Viņš kopā ar strādniekiem ar domkrata palīdzību pacēla pusi mašīnas,” stāsta stāvvietas apsargs.

Protams, ka uz negadījuma vietu tika nosūtīti gan mediķi, gan ugunsdzēsēji glābēji. Stāvvietas apsargs piebilst, ka lietā likts arī specializēts transports ar manipulatoru, lai smago automašīnu piepaceltu un tiktu klāt pie smagi savainotā sievietes.

“Viņa tur gulēja kā ”lelle”. Vecumā no apmēram 55 līdz 65 gadiem. Šeit vispār taču nekādu ātrumu nemaz nevar attīstīt. Kādi 7 km/h, varbūt no 3-5 km/h. Turklāt tur blakus stāvēja vel viena cita automašīna, viņam tas bija kā šķērslis, viņš nevarēja attīstīt lielu ātrumu. Es tā domāju. Jā, vadītājam ir ”aklā zona”, bet vai gājējām ir ”aklā zona”? Vai gājējs redz vai neredz, kur viņš iet?” jautā veikala apsargs.

Cietušās dzīvību glābt neizdevās, un no gūtajām traumām viņa mira turpat notikuma vietā. Likumsargi šobrīd turpina skaidrot notikušā apstākļus, kā arī vērtēt autovadītāja vainas pakāpi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas