Atpakaļ uz nra.lv

Iedzīvotāja dēļ Rīgā gaišā dienas laikā aiztur krāpnieku

tautaruna.lv 3.februāris 2021, 9:00
 
Ekrānuzņēmums/Degpunktā
Rīgas centrā aizturēts vīrietis, kuru tur aizdomās par krāpnieciskām darbībām portālā “ss.lv”, kur viņš uzdevies par būvnieku un pēc avanasa saņemšanas aizlaidies, darbus nepaveicot, vēsta “Degpunktā”.

Rīdzinieks Edgars pirms diviem ar pus gadiem zvanīja meistaram, kuru uzmeklēja sludinājumu portālā “ss.lv”. Viņam bija nepieciešams uzbūvēt terasi un strādnieks ar prieku darbu pieņēma.

“Viņš atbrauca apskatīties visu, nomērīt un bija ar līgumiem. Tieca, ka vajadzēs pirmo iemaksu materiāliem, kas liekas gana loģiski - terases dēļi ir jāpērk. Parakstam līgumu ar atrunātu avansa summu 1000 eiro,” teica Edgars.

Edgars stāsta, ka meistars atsājis labu iespaidu, bet tas, ka vīrietim prātā nebija strādāt, atklājās nedaudz vēlāk. Naudas saņemšanas diena bija pirmā reize, kad Edgars meistaru redzējis terases celtniecības vietā. Sekoja visādas atrunas, kamdēļ darbs kavējas. Pagāja mēneši un bija skaidrs, ka terasi vai iemaksāto avansu Edgaram neredzēt. Palasot komentārus internetā, atklājās, ka viņš nav vienīgais, kas uzķēries uz būvnieka viltus solījumiem.

Cietušais nolēma, ka to tā neatstās un, nomainot telefona numuru, pasūtīja vēl vienu projektu. Nolemts izsaukt viltus meistaru uz citu objektu, kur arī nepieciešams uzbūvēt terasi. Viltus meistars, sastopot tur Edgaru, teicis, ka līdzi viņam tādas naudas neesot un Edgaram solījis naudu atmaksāt nākamajā dienā.Kā ķīlu viņš atstājis galīgi nobrauktu “BMW x5”, mašīnas atslēgas un auto tehnisko pasi. Mašīna gan neesot piederējusi krāpniekam, bet kredītu izsniegšanas kompānijai.

Iesniegumi policijā, zvani vaininiekam, bet taisnības nav. Policija vairāk nekā divus gadus nav spējusi vīrieti saukt pie atbildības, tāpēc Edgars ķērās pie pēdējā salmiņa un pats izlēma pieķert celtnieku, tā teikt, pie rokas. Viņš no cita telefona uzrakstījis un pasūtījis kamīnu, kā rezultātā ieradusies policija un vīrietis notikuma vietā aizturēts.

Jampadracis Rīgas centrā notika svētdien, ap pusdienas laiku. Tagad Edgars prāto, vai vīrieša darbības kopš aizturēšanas ir pātrauktas. Policija tālāko rīcību nekomentē, lai netraucētu izmeklēšanai.

Saistībā šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess, pēc krimināllikuma 177. panta, proti, par krāpšanu. Šobrīd notiek izmeklēšana un tās interesēs pagaidām policija pagaidām plašākus komentārus nesniedz. Lai pasargātu sevi, Valsts policija aicina iedzīvotājus neuzticēties nezināmām personām.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:10

Jaunākās diskusijas