Atpakaļ uz nra.lv

Purvciemā vīrietis ar cirvi vajā 11 gadus vecu bērnu

Viktorija Gabrjuna 31.jūlijs 2020, 17:30
 
Kaspars Krafts/F64
Rīgā, Purvciemā, vīrietis ar cirvi dzinies pakaļ nepazīstamai 11 gadus vecai meitenei, draudot viņu nogalināt, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
11 gadus veca meitene jūlijā ap pulksten 21.00, kad ārā vēl gaišs, no apkaimes veikala devās mājup uz daudzdzīvokļu namu Džohara Dudajeva gatvē, Purvciemā, kad viņu netālu no mājām pārbiedēja vīrietis, kurš atradās uz ielas ar cirvi rokā, stāsta pārbiedētās meitenes ģimenes kaimiņš.

"Meitene gāja uz mājas pazemes autostāvvietu, jo vajadzēja aiziet līdz automašīnai paņemt kaut kādas lietas, mamma viņai bija iedevusi vārtu pulti. Tuvojoties mājai, pamanīja, ka vīrietis viņai seko. Viņš bļaustījās, bija agresīvs, bija cirvis rokā, ar ko vicinājās. Viņa nesaprata, kāpēc viņš to dara. Kad redzēja, ka vīrietis nāk viņas virzienā, 11 gadus vecā meitenīte sāka vērt vaļā vārtus jau laikus. Tiklīdz vārti nedaudz pavērās, viņa paskrēja apakšā un iemuka pazemes autostāvvietā," stāsta kaimiņš Sergejs.

Satraucošos notikumus iemūžinājušas novērošanas kameras, kas izvietotas mājas pazemes autostāvvietā. Tajās redzams, ka pārbijies bērns ieskrien pazemes autostāvvietā. Meitenei pa pēdām ar atvēzētu cirvi rokā seko vīrietis. Iemūžinātajā situācijā redzams, ka meitene bailēs aizskrien uz autostāvvietas tālāko galu, kur pietupusies aiz automašīnas caur logu vēro neadekvāto vīrieti, kurš, ienācis stāvvietā, tuvāk vārtiem vicinās ar cirvi un pie vārtiem staigā šurpu turpu, tālumā lūkojoties, kur meitene paslēpusies.

"Meitene caur automašīnas stiklu skatījās, vēroja, ko viņš darīs. Viņai bija bail! Viņš te turēja cirvi, kliedza krievu valodā: “Es tevi atradīšu, es tevi nogalināšu!” Tā viņš te staigāja un bļāva. Vienā brīdī vārti sāka vērties ciet, viņš zem tiem pabāza cirvi, lai atvērtos. Pēc tam tie atkal sāka vērties ciet. Viņš nospieda pogu pie sienas, atvēra vārtus un aizgāja. Vārti novērsa viņa uzmanību. Labi, ka, no ārpuses tuvojoties vārtiem, vārtu pults nostrādāja un meitene varēja iemukt autostāvvietā. Var taču būt tā, ka vārti nenostrādā. Tādā gadījumā varēja notikt briesmīgas lietas. Kad viņš izgāja no autostāvvietas, kāda iedzīvotāja, kura tobrīd nāca mājās, redzēja, ka vīrietis iznāca ar cirvi pāri plecam un aizgāja citu māju virzienā," stāsta kaimiņš.

Novērošanas kameru ierakstos redzams, ka meitene vēl labu laiku pēc tam, kad vīrietis bija devies prom, lūkojās vārtu virzienā, baidoties, kur nepazīstamais vīrietis palicis.

Pārrodoties mājās, par piedzīvoto meitene pastāstīja vecākiem, kuri izsauca likumsargus.

Valsts policijas Rīgas Teikas iecirknī informē, ka novērošanas kameru ierakstos iemūžinātais vīrietis atpazīts, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 132. panta “Draudi izdarīt slepkavību un nodarīt smagu miesas bojājumu”, kas paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu līdz trim mēnešiem vai piespiedu darbu, vai naudas sodu. Tāpat likumsargi informē, ka pēc aizturēšanas vīrietis atbrīvots, bet, gaidot tiesu, viņam jāievēro virkne nosacījumu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas