Atpakaļ uz nra.lv

Agrā rītā pie spēļu zāles Liepājā vīrietim nolaupa telefonu; vainīgajiem pamatīgas nepatikšanas

tautaruna.lv 29.maijs 2020, 2:02
 
Valsts policija
Pagājušā gada jūnija beigās Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Liepājā, pie kādas spēļu zāles vīrietim, pielietojot vardarbību, tika atņemts mobilais telefons. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess un aizturēti divi vīrieši. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta.
Pagājušā gada jūnijā Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Liepājā kādam vīrietim, pielietojot vardarbību, atņemts mobilais telefons. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus vīriešus, viens no tiem nepilngadīgs, kuri jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par laupīšanu un zādzību izdarīšanu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētie atradās pie spēļu zāles ap pulksten 07:00 un pajautājuši garām ejošam vīrietim cigaretes, un pēc tam telefonu lai varētu veikt zvanu. Vēlāk, pielietojot vardarbību, vīrietim telefons tika atņemts.

Aizdomās turētajiem uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Saskaņā ar Kriminālikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas