Atpakaļ uz nra.lv

Pēc autosportista Elekša nāves VUGD darbinieki apmeklējuši psihologu

Viktorija Gabrjuna 12.februāris 2020, 14:30
 
Ekrānšāviņš no Facebook
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) nenoliedz, ka tā darbinieki piedalījušies svinībās Siguldā naktī, kad mīklainos apstākļos gāja bojā autosportists Niks Eleksis, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Neviens no ballītes apmeklētājiem neuzskata, ka būtu vainojams notikušajā, kā arī no darba atstādināto nav, taču pārdzīvojumu ugunsdzēsējiem netrūka, - lai nomierinātu nervus, glābēji esot apmeklējuši profesionālu psihologu, tā otrdien raidījumā “900 sekundes” stāstīja ugunsdzēsēju vadība.

VUGD darbiniekiem, kas piedalījās svinībās, kurās gāja bojā viens no viesiem - autosportists Niks Eleksis, bija nepieciešama psihologa palīdzība, lai pārdzīvotu traģiskā vakara notikumus. Operatīvā dienesta vīri bijuši emocionāli traumēti, uzzinot, ka jaunais puisis miris vairākas stundas pēc kautiņa ar vienu no ugunsdzēsējiem.

“Dienests un konkrēti Siguldas ugunsdzēsēji ir ļoti sāpīgi to visu uztvēruši un pārdzīvo notikušo. Pat bija nepieciešama psihologa palīdzība nākošajā dienā, lai varētu vīri pilnvērtīgi turpināt savas dežūras,” norāda VUGD priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Neviens no jubilejas svinību apmeklētājiem, ugunsdzēsējiem glābējiem, neatzīst vainu puiša nāvē, tāpēc lietu un vakara notikumu gaitu rūpīgi jāpēta policijai.

Kā aģentūrai LETA stāstīja bojāgājušā māsa Ija Elekse, Siguldas viesu namā "Vālodzes" 25.janvārī tika svinēta 30 gadu jubileja Elekša draugam. "Pasākuma laikā starp VUGD darbinieku un Niku izcēlies konflikts, kā rezultāta viņam nodarīti miesas bojājumi. Uz notikuma vietu izsaukta Siguldas pašvaldības policija, taču cietušais vīrietis nav saņēmis aizstāvību, jo balles dalībnieki policijas darbiniekus pārliecinājuši, ka paši atrisinās konfliktsituāciju," stāstīja bojāgājušā māsa.

Viņa zināja teikt, ka jubilejā piedalījās vismaz 38 cilvēki, no kuriem vairāki bijuši gan VUGD, gan Valsts policijas darbinieki. Elekse teica, ka jau ir noskaidrots, ka Siguldas pašvaldības policijas darbinieks, kas bija izsaukts uz notikuma vietu, strādā arī VUGD un, "iespējams, tādēļ, piesedzis savu kolēģi, kas bijis konflikta dalībnieks".

Nākamajā dienā pēc pasākuma cietušā māsa saņēmusi zvanu, ka neviens nezina, kur ir viņas brālis. Viņa mobilais telefons un virsjaka rīta pusē tika atrasta viesu namā, bet pats bija pazudis, viesiem apgalvojot, ka pēdējo reizi manīts ap plkst.3.30 naktī.

Par bezvēsts pazudušu cilvēku Siguldas pašvaldības policijai ziņots 26.janvāra pēcpusdienā un uzsākta tuvākās apkārtnes pārmeklēšana, kurā iesaistījušies ap 200 brīvprātīgo, meklējot 28 gadus veco jaunieti visu svētdienas nakti. Netālu no viesu nama kādas mājas pagalmā pēc aptuveni 30 stundu pazušanas 27.janvāra rītā Elksi atraduši guļam zemē mirušu ar, pēc māsas vārdiem, acīmredzamiem smagiem miesas bojājumiem.

Ekspertīzes slēdzienā secināts, ka Eleksim nodarīti smagi miesas bojājumi, tajā skaitā, lauzts deguns, sasista seja un sasitumi uz ķermeņa. Nāve gan iestājusies nosalstot.

Bojā gājušā vīrieša ģimene aicina jebkuru, kuram ir kādas liecības par notikušo, uzmeklēt radiniekus vai vērsties Valsts policijā, sacīja Elekse.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas