Atpakaļ uz nra.lv

Ludzā no likumsargiem bēg "aizdomīgs" autovadītājs

Rita Lazda 4.februāris 2020, 16:45
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
2.februārī iereibis auto vadītājs ļaunprātīgi nepakļāvās policijas likumīgajām prasībām apstāties un uzsāka bēgšanu. Transportlīdzekļa vadītājs izrādījās 1998.gadā dzimis vīrietis, kurš pie auto stūres sēdās ne tikai alkohola reibumā, bet arī bez autovadītāja tiesībām, informē Valsts policijā (VP).

2.februāra naktī, veicot patrulēšanu, likumsargi pamanīja aizdomīgu automašīnu. Uz aizdomu pamata par to, ka transportlīdzekļa vadītājs varētu būt alkohola reibumā, likumsargi pieņēma lēmumu transportlīdzekli apturēt, taču šāds lēmums bija nesekmīgs. Uz vairākkārtējiem policistu aicinājumiem apstāties autovadītājs nereaģēja un uzsāka bēgšanu, radot reālus draudus pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju un aizturētu pārgalvīgo šoferi, automašīnas vajāšanā tika iesaistīti citi Satiksmes uzraudzības rotas norīkojumi, taču bēgošais autovadītājs joprojām nepadevās. Tika pieņemts lēmums ar dienesta transportlīdzekli aizšķērsot ceļu, taču arī tas bēgošo autovadītāju nepastādināja un aizķerot dienesta automašīnu turpināja bēgšanu.

Pēc gandrīz stundas ilgas pakaļdzīšanās policistiem izdevās apturēt bēgošo automašīnu.

Autovadītājs jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā par analoģiskiem pārkāpumiem. Viņa vadītajam transportlīdzekli Audi 100 nebija nedz OCTA, nedz derīga Valsts tehniskā apskate.

Vīrietim par šāda veida darbībām draud kriminālatbildība par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē un par izvairīšanos no tiesas nolēmuma pildīšanas.

Saistībā ar šiem notikumiem uzsākts kriminālprocess pēc vairākiem krimināllikuma pantiem - 262.panta 2.daļas un 312.panta 2.daļas. Atgādinām, ka pēc Krimināllikuma 262.panta 2.daļas, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem, un pēc krimināllikuma 312.panta 2.daļas par izvairīšanos no brīvības atņemšanas vai tiesību ierobežošanas soda izciešanas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:10

Jaunākās diskusijas