Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Trīs vīrieši Rīgas centrā mēģina izlauzt Ģertrūdes baznīcas durvis

tautaruna.lv 29.janvāris 2020, 7:00
 
Dāvis Ūlands/F64
Gaišā dienas laikā mēģināt ielauzties baznīcā, aizskart garāmgājējus un uzbrukt policistam – šāds pārkāpumu komplekts var beigties tikai un vienīgi ar aizturēšanu, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Gaišā dienas laikā viena no galvaspilsētas centrā patrulējošajām policistu ekipāžām devusies uz Ģertrūdes baznīcu.

Aculiecinieki ziņojuši par trīs aizdomīgiem tipiņiem, kuri spārdot dievnama durvis, cenšoties iekļūt telpās un apdraudot apkārtējo drošību.

Lai arī ekipāžai notikuma vietā izdevies ierasties dažu minūšu laikā, uz mirkli pat šķitis, ka huligāniem izdevies aizlaisties.

Tomēr likumsargs panācis trīs jaunekļus, uz kuriem norādījis aculiecinieks, un drīz vien kļuva skaidrs, ka kungs nav kļūdījies. Turklāt trijotne, redzot, ka policists ir viens, nolēmusi viņu vienkārši pasūtīt ”trīs mājas tālāk” un atteikušies sekot līdz patruļauto.

Arī policijas darbiniekam turpinot sarunu ar pārkāpējiem, trijotne nebija noskaņota sadarboties. “Uzvedās viņi diezgan bravūrīgi, brīžiem arī lietoja necenzētu leksiku. Kulmināciju šīs savstarpējā saruna sasniedza brīdī, kad trijotne nolēma doties no notikuma vietas prom, nenosaucot nekādus datus,” notikumus atstāta RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Tajā brīdī policijas darbiniekiem nekas cits neatlika, kā vīriešus aizturēt. Ņemot vērā, ka tie pretojās, likumsargs izmantoja arī elektrošku.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas