Atpakaļ uz nra.lv

Vīrietis Valmierā draud uzspridzināt ēku; policija nekavējoties rīkojas

tautaruna.lv 21.janvāris 2020, 15:20
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa aizturējusi kādu vīrieti aizdomās par draudu izteikšanu uzspridzināt autoservisa telpas, kā arī nodedzināt dzīvojamo māju Valmierā.

13.janvāra vakarā policija saņēma zvanu no personas, kura izteica draudus, ka naktī uz 14.janvāri uzspridzinās autoservisa telpas, kā arī nodedzinās dzīvojamo māju Valmierā. Uz notikuma vietu izbrauca Valsts policijas darbinieki, pārbaudot ēku, informācija par drošības riskiem neapstiprinājās nevienā no gadījumiem.

Policija operatīvi noskaidroja un aizturēja aizdomās turamo personu - 1970.gadā dzimušu vīrieti, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzes lokā. Vīrietim piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Saņemot informāciju par iespējamiem drošības riskiem, policija šādas situācijas vienmēr uztver nopietni un rūpīgi pārbauda - drošība vienmēr ir pirmajā vietā. Jebkuram, kurš grasās šādi jokot, ir jāapzinās, ka tam ir ļoti nopietnas sekas un par to draud kriminālatbildība.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.1 panta - par apzināti nepatiesa paziņojuma par spridzināmās ietaises ievietošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana līdz vienam gadam, piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas