Atpakaļ uz nra.lv

Vairākkārt sodīts latvietis Īrijā cenšas aizbēgt no notikuma vietas un teju notriec likumsargu

Lelde Veinberga 17.decembris 2019, 18:26
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Droghedas rajona tiesas priekšā Īrijā stājies latvietis, kurš ar savu auto izraisīja sadursmi ar citu automašīnu un pēc tam mēģināja aizbēgt no notikuma vietas, gandrīz notriecot gardu, kurš tajā brīdī nepildīja savus amata pienākumus, atsaucoties uz laikrakstu "Drogheda Independent" vēsta portāls "Baltic-Ireland.ie".

Tiesa uzklausīja seržanta liecību, ka 2018.gada 17.oktobra vakarā pēc pulksten 19:00 tika saņemts ziņojums par incidentu, kura laikā apsūdzētā vadītā automašīna pie veikala Lidl bija ietriekusies citā auto.

Notikušā liecinieks bija garda, kurš tuvojās incidenta vietai, taču latvieša vadītais auto pārsviedās uz pretējo ceļa pusi un brauca viņam tieši virsū, tāpēc, lai izvairītos no notriekšanas, vīrietis bija spiests nolēkt malā.

Vīrieša vadītais auto brauca pa nepareizo ceļa pusi, liekot pretim braucošajam auto strauji bremzēt. Seržants apsekojis notikuma vietu, iztaujājis cietušo pusi un pēc tam konstatējis, ka vainīgā automašīna ir novietota uz piebrauktuves pie kādas mājas.

Incidenta izraisītājam tika izvirzītas apsūdzības agresīvā braukšanā, sadursmes izraisīšanā un bēgšanā no notikuma vietas, kā arī braukšanā bez apdrošināšanas.

Tiesa uzklausīja, ka latvietim ir 17 iepriekšējas sodāmības, tostarp viņš pieķerts braucam bez vadītāja apliecības un apdrošināšanas 2018.gada 3.maijā.

Apsūdzētā aizstāve informēja tiesu, ka viņas klients dzīvo Īrijā kopš 2007.gada un viņam ir trīs bērni, 15, 10 un 5 gadus veci. Advokāte piebilda, ka vīrietis nestrādā un viņa iztikas līdzekļi ir ļoti ierobežoti. Viņa uzrunāja tiesu, lūdzot ņemt vērā, ka apsūdzētais ir darbam piemērots un spējīgs, tādējādi varētu dot labumu sabiedrībai, veicot sabiedriskos darbus.

Taču tiesnese norādīja, ka mēģinājums uzbraukt ar auto gardam ir absolūti noziedzīga rīcība, pret ko nav pieļaujama iecietība, tāpēc apsūdzētais nesaņems iespēju savu vainu izlīdzināt ar sabiedrisko darbu.

Tiesa vīrietim par braukšanu bez apdrošināšanas uz četriem gadiem atņēma tiesības sēsties pie stūres, bet par agresīvu braukšanu piesprieda četru mēnešu cietumsodu un atņēma tiesības uz sešiem gadiem. Par braukšanu bez vadītāja apliecības un apdrošināšanas 3. maijā sodam tika pievienots vēl divu gadu aizliegums sēsties pie stūres. Tiesnese noraidīja advokātes lūgumu cietumsodu piemērot nosacīti.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:51

Jaunākās diskusijas