Atpakaļ uz nra.lv

Liepājas pusē risinājušies Šekspīra traģēdijai līdzīgi notikumi

Rita Lazda 10.decembris 2019, 13:33
 
Alise Šulca/F64 Photo Agency
Augusta beigās kādas mājās Nīcas pagasta Grīnvaltos risinājušies Šekspīra traģēdijai "Otello" līdzīgi notikumi, proti, vīrietis uzbrucis un žņaudzis sievieti, vēsta portāls "liepājniekiem.lv". Tiesa, stāsts par laimi nav beidzies traģiski, bet gan ar abu tikšanos tiesas zālē.
Kā teikts medija publikācijā, tad 29.augustā apsūdzētais, būdams alkohola reibumā, konflikta laikā saķēris sievieti aiz apģērba, piecēlis viņu no krēsla un draudējis nogalināt. Pēc tam viņš viņu nogāzis uz grīdas, ar plaukstām apķēris viņas kaklu un sācis žņaugt. Brīdī, kad sieviete vairs nav pretojusies, jo bija zaudējusi samaņu, vīrietis pārtraucis žņaugšanu un ķēries pie cietušās elpināšanas, lai viņa atgūtu samaņu.

Apsūdzības izklāstā teikts - šādi vīrietis apliecinājis, ka slepkavības draudus viņš var arī īstenot.

Tiekoties tiesas zālē, vīrietis izcēlies ar visai savdabīgu humoru. "Neķer kreņķi, viss jau būs labi!" tiesas gaitenī pirms prāvas sākuma apsūdzētais 45 gadus vecais vīrietis saka cietušajai, kura ieradusies kopā ar paziņu. Cietusī pasmejas: "It kā mani liks cietumā. It kā es būtu kaimiņienei slotu nozagusi un salauzusi."

Apsūdzētais savu vainu atzīst pilnībā, viņam nav iebildumu arī pret prasīto kompensāciju. Tiesā viņš paziņo, ka izdarīto ļoti nožēlojot. Kad tiesnesis painteresējas, kā šī nožēla izpaužas, vīrietis nosaka: "Es viņu [cietušo] gribu apķert. Piedod, man nav vārdu. Nezinu, kas man uznāca."

Par uzbrukumu tiesa apsūdzētajam piektdien piesprieda 200 stundu ilgu sabiedrisko darbu.

Avots: portāls liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas