Atpakaļ uz nra.lv

VIDEO: Novērošanas kameras fiksē Sanktpēterburgas studentes slepkavas gaitas

Ziņu aģentūra LETA 11.novembris 2019, 15:19
 
AFP/SCANPIX/LETA
Sanktpēterburgas Valsts universitātes pasniedzējs un vēsturnieks Oļegs Sokolovs, kurš sestdien tika izvilkts no upes un kura mugursomā atrastas nogrieztas sievietes rokas, atzinies savas bijušās studentes un mīļākās slepkavībā un līķa sadalīšanā. Izrādās, ka brīdi, kad upē iemesta soma ar studentes nogrieztajām rokām, fiksējušas novērošanas kameras.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka 63 gadus vecais vēstures pasniedzējs un Napoleona eksperts, kurš 2003.gadā saņēmis Francijas Goda Leģiona ordeni, sestdien tika izvilkts no ledainās Moikas upes. Viņu no ūdens izcēluši glābēji, bet, kad atvēruši viņa mugursomu, atraduši tur cilvēka rokas.

"Viņš ir atzinis savu vainu," paziņoja Sokolova advokāts Aleksandrs Počujevs. Pasniedzējs nožēlojot izdarīto un sadarbojoties ar izmeklētājiem.

Izmeklētājiem Sokolovs teicis, ka nošāva savu mīļāko strīda laikā, tad nozāģēja viņai galvu, rokas un kājas, vēstīja vietējie mediji.

Policija Sokolova dzīvoklī atrada 24 gadus vecās Anastasijas Ješčenko līķa fragmentus un asiņainu zāģi. Sokolovs kopā ar savu bijušo studenti ir sarakstījis vairākus darbus.

Advokāts pieļāva, ka Sokolovs, kurš slimnīcā ārstē ķermeņa atdzišanu, nozieguma brīdī bijis stresa vai emocionālas nestabilitātes stāvoklī. "Viņš tomēr ir gados vecāks cilvēks," teica Počujevs.

Tiek pieļauts, ka Sokolovs nejauši iegāzies Moikā, kad dzērumā mēģinājis atbrīvoties no nogrieztajām rokām.

Tiek ziņots, ka pēc atbrīvošanās no līķa Sokolovs plānojis uzvilkt Napoleona tērpu un izdarīt pašnāvību Petropavlovskas cietoksnī.

Sokolovs pasniedza Sanktpēterburgas Valsts universitātē, kuru savulaik beidzis arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, un bijis pietuvināts Krievijas varas eliti.

Viņš bijis pasniedzējs arī Parīzes Sorbonnas Universitātē, kā arī sarakstījis vairākas grāmatas par franču imperatoru Napoleonu Bonapartu, bijis vēstures konsultants vairākām filmām un piedalījies vēsturiskos Napoleona laika karu inscenējumos.

Gan Sokolovs, gan Ješčenko studēja Francijas vēsturi, un viņiem patika vēsturiski kostīmi, Sokolovam parasti tērpjoties kā Napoleonam.

Kāds Sokolova kolēģis viņu raksturoja kā aizrautīgu sava darba entuziastu, bet vienlaikus emocionāli nestabilu personu, kurš pārāk daudz lietojis alkoholu.

Arī studenti viņu raksturojuši kā talantīgu pasniedzēju, kurš varēja attēlot franču imperatoru un viņa ģenerāļus, bet vienlaikus arī "dīvaini'', kurš savu mīļāko saucis par Žozefīni, bet citiem sevi licis uzrunāt par majestāti.

Universitātē pasniedzēja attiecības ar studenti bijušas "visiem zināms noslēpums".

Daudzi tagad pauž neapmierinātību, ka amatpersonas, jo īpaši universitātes vadība, nav reaģējusi uz Sokolova nereti agresīvo rīcību.

Medijos izskanējis, ka 2008.gadā Sokolovs piekāvis un draudējis nogalināt citu sievieti, bet nekad par to nav bijis oficiāli apsūdzēts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:38

Jaunākās diskusijas