Atpakaļ uz nra.lv

Motociklists nereaģē uz policijas pavēli un iekuļas pamatīgās nepatikšanās

tautaruna.lv 7.novembris 2019, 15:29
 
Valsts policija
Vakar, 6.novembrī ap pulksten 14:45, Talsu novadā, Valdgales pagastā policisti, patrulējot ar Valsts policijas trafarēto automašīnu, pamanīja pārvietojamies motociklu, kuram nav uzstādīta valsts reģistrācijas numura zīme. Valsts policijas amatpersonas pieņēma lēmumu motociklu apturēt. Policisti, izmantojot dienesta transportlīdzekļa speciālās skaņas un gaismas signāla bākugunis, kā arī skaļruni, izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs to ignorēja un uzsāka bēgšanu.
Motocikla vadītājs turpināja nereaģēt uz gaismas un skaņas signāliem un rīkojumiem apturēt transportlīdzekli, tāpēc likumsargi uzsāka apdzīšanas manevru un deva atkārtotu rīkojumu motocikla vadītājam apstāties. Vienā brīdī motocikls saslīdēja un iebrauca Valsts policijas trafarētās automašīnas sānos. Pēc sadursmes motocikla vadītājs turpināja bēgšanu, tādā veidā atstājot ceļu satiksmes negadījuma vietu. Tāpat viņš turpināja nereaģēt uz likumsargu vairākkārtējām likumīgām prasībām apturēt transportlīdzekli. Tomēr kādā ceļa līkumā motocikla vadītājs netika galā ar transportlīdzekļa vadību un apstājās.

Konstatēts, ka motociklam nebija valsts reģistrācijas numura zīmes, taču pārbaudot šasijas numuru konstatēts, ka tas ir “JMSTAR” motocikls, kurš ir norakstīts. Vadītāja izelpā bija jūtama alkoholam raksturīga smaka, tāpēc tika veikta alkohola pārbaude. Konstatēts, ka vīrietis vadīja motociklu, būdams 1,61 promiļu reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat konstatēts, ka motociklam nav veikta valsts tehniskā apskate un nav veikta arī transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par šāda veida likumpārkāpumiem. Tāpat vīrietim šobrīd ir spēkā transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

Vīrietim ir noformēti arī vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli:

• par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kurš nav reģistrēts noteiktajā kārtībā,
• par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate,
• par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana,
• par drošas distances vai intervāla neievērošanu (avārija),
• par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību,
• par braukšanu ar transportlīdzekli, kuram nav kādas no noteiktajām numura zīmēm vai kāda no tām ir aizsegta,
• par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus.

Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas