Atpakaļ uz nra.lv

Atklājas baisas detaļas par slepkavību Mangaļos

tautaruna.lv 13.augusts 2019, 11:13
 
Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā
Jau vēstījām, ka naktī uz svētdienu, 11. augustu, kāds aculiecinieks pamanīja aizdomīgu vīrieti, kurš pāri ielai, Rīgā, Mīlgrāvī, stiepa lielu nenosakāmu priekšmetu, kas ievīstīts segā. Aculiecinieks vērsies pie policijas un rezultātā atklājies, ka patiesi segā atradies cilvēka līķis. Klajā nākušas sīkākas detaļas par tā vakara notikumiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kāds galvaspilsētas iedzīvotājs, kurš tobrīd bija ceļā uz “copi” ar auto pa Ezera ielu, viņa ceļā parādījies kāds tumšs stāvs, kura nesamais un uzvedība likusi nekavējoties ķerties pie telefona, lai par notiekošo pastāstītu policistiem.

Viņš redzējis, kā vīrietis velk pa zemi paklājā ietītu cilvēka ķermeni vai kādu lielu mantu. Tas izskatījies aizdomīgi, tāpēc viņš sazinājies ar likumsargiem un apturēja auto pie tepiķa. Paklāju vilkušais vīrietis tikmēr meties bēgt, bet aculiecinieks, atsedzot paklāju, guvis apstiprinājumu, ka tajā tiešām ievīstīts cilvēka līķis.

Aculiecinieks nav apjucis, bet gan devies pa pēdām aizbēgušajam un ziņojis policistiem par tā tālākajiem ceļiem. Tieši aculiecinieka palīdzība bijusi izšķiroša, lai jau Mangaļos aizdomīgo vīrieti aizturētu. 1978. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā un ieslodzījumā pavadījis 20 gadus.

Uz vietu, kur varmāka pametis paklājā ietīto līķi, nosūtīti eksperti, kuri secinājuši, ka vīrietis miris no naža dūriena kājā un, visticamāk, laikus nesaņemot palīdzību, noasiņojis. Savukārt pats aizdomās turētais nonācis iecirknī, kur vaļsirdīgi atzinies izdarītajā un atklājis, kā tad risinājušies notikumi līdz traģiskajam pavērsienam.

Dienu iepriekš vainīgā persona bija kļuvis par tēvu un nolēma svinēt šo notikumu ar draugu, lietojot alkoholiskos dzērienus. Starp abiem izcēlies strīds, kā rezultātā izdarīta slepkavība. Vainīgais ir aizturēts, un policija pateicas lieciniekam, kurš sazinājās ar likumsargiem.

Savukārt Ezera ielā dzīve pirmdien rit ierasto gaitu. Lai arī ir grūti sastapties ar kādu, kurš jau paspējis atgūties no brīvdienām, it visi ir dzirdējuši par slepkavību kaimiņos. Tā notikusi kādas daudzbērnu māmiņas dzīvoklī, kamēr pati mitekļa saimniece atradusies dzemdību namā.

“Viņš ir ”sēdējis”, tikai pavisam nesen atbrīvots. Viņš ”sēdēja” par slepkavību, un tagad viņu atkal ietupinās par to pašu. Viņu noķēra,” stāsta vietējā iedzīvotāja Liene.

Sieviete raidījumam "Degpunktā" piekrīt arī parādīt ceļu, pa kuru vilkts nogalinātais. Slepkavība notikusi otrā stāva dzīvoklī, tad mirušais ietīts paklājā un novilkts pa kāpnēm. Varmāka mirušo paspējis izvilkt cauri pagalmam, tad cauri vārtrūmei un uz ielas, kur to jau pārsteidzis aculiecinieks.

“Tas notika naktī. Es dzirdēju, kā trīs reizes brauca policisti, skraidīja eksperti. Tajā dzīvoklī vēl joprojām ir daudz asiņu virtuvē,” stāsta vietējā iedzīvotāja.

Ir skaidrs, ka pēc brīvdienu notikumiem arī daudzus turpmākos gadus slepkavam būs jāpavada aiz restēm. Ja tiesa būs īpaši vēlīga, varmāka brīvībā varētu atgriezties uz nule piedzimušās meitas pirmo skolas dienu, savukārt gadījumā, ja tiesa tomēr lems, ka vīrietim pienākas maksimālais sods, viņš brīvībā varēs atgriezties 2039. gadā, lai nosvinētu savu 61 dzimšanas dienu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas