Atpakaļ uz nra.lv

Olainē sieviete kāpņu telpā piedzīvo nežēlīgu uzbrukumu

tautaruna.lv 25.aprīlis 2019, 2:02
 
Valsts policija
18. aprīlī ap pulksten 19.50 Olainē kāda iedzīvotāja sava nama kāpņu telpā piedzīvoja uzbrukumu. Proti, nepazīstams vīrietis viņai iesitis ar dūri pa galvu un vēderu, pēc kā nolaupījis naudas maku ar naudu un kredītkartēm un aizskrējis prom. Sieviete izskrēja laukā no kāpņu telpas, un netālu pamanīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicistus, kuri tobrīd laimīgas sakritības dēļ tur veica darba pienākumus. Cietusī vērsās pēc palīdzības pie policistiem.

Uzzinot par notikušo, policisti “pa karstām pēdām” ļaundari aizturēja un atguva nolaupīto maku. Aizturētais ir dzimis 1977. gadā un iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu neatļautu lietošanu.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi, kuri turpat cietušajai sniedza medicīnisko palīdzību. Par laimi, sieviete nebija smagi cietusi un nogādāšana ārstniecības iestādē nebija nepieciešama.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Olaines iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas - par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jāpiemin, ka policija izmeklēšanas laikā ir ieguvusi informāciju, ka ļaundaris potenciālo upuri bija noskatījis jau iepriekš nozieguma dienā Rīgā. Pamanījis, ka sievietei ir ievērojama naudas summa, svešais vīrietis viņai sekojis un vēlāk iekāpis tajā pašā autobusā, kas ved uz Olaini. Vēlāk sekojis sievietei līdz pat kāpņu telpai, kur izdarījis noziegumu.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās izmeklēšana, un aizdomās turētajam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas