Atpakaļ uz nra.lv

Solis līdz traģēdijai: Bolderājā zēni ložņā pa tilta balstiem

tautaruna.lv 18.aprīlis 2019, 14:15
 
Ekrānšāviņš no video
10.aprīlī pulksten 18.55 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki caur kamerām pamanīja trīs mazus zēnus, kuri ložņāja pa Bolderājas dzelzceļa tilta balstiem.
Tilta apkārtnē bija izvietotas vairākas aizlieguma zīmes, kā arī uz tām norādīta informācija, ka tiek veikta videonovērošana. Uz notikuma vietu norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes autopatruļa.

Likumsargi, sekojot pilsētas videonovērošanas centra darbinieku norādēm, uzsāka teritorijas apsekošanu. Tikmēr puikas, izlienot cauri netālu esošas ķieģeļu sētas caurumam, pameta notikuma vietu un devās uz netālu esošo pontonu. Drīz vien zēni peldošo konstrukciju mēģināja arī atsiet no krasta, tomēr tas viņiem neizdevās. Savukārt pēc kāda makšķernieka aizrādījumiem par stikla pudeļu mešanu upē bērni aizskrēja.

Mirkli vēlāk autopatruļas darbinieki zēnus pamanīja uz netālu esošā ceļa, kur viņi tika apturēti. Personu datu pārbaudes laikā, noskaidrots, ka zēni ir vien 10 gadus veci. Pārrunu laikā viņi atklāja, ka lielie zēni esot līduši uz tilta, kā arī piedāvājuši to apzīmēt. Sākumā viņi atteikušies, bet pēc tam paši nolēmuši aiziet uz aizliegto teritoriju.

Par notikušo informēti zēnu vecāki, pēc kā viņi palaisti uz mājām.

Lietas materiāli pēc piekritības pārsūtīti Valsts policijai. Lai arī administratīvā atbildība iestājās no 14 gadu vecuma, šādās situācijās, izvērtējot lietas materiālus, var tikt sastādīti protokoli zēnu vecākiem par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Ņemot vērā, ka straujiem soļiem tuvojas brīvdienas, Rīgas pašvaldības policija aicina vecākus pastiprināti pievērst uzmanību savu atvašu brīvā laika pavadīšanai. Policijas pieredze rāda, ka klaiņošanas cēloņi visbiežāk meklējami tieši ģimenē. Bērni nereti jūtas atstumti un nesaprasti. Virspusējās sarunās tiek izteikti tikai aizliegumi, netiek uzklausīti bērna pārdzīvojumi un situācijās, kad atvase tomēr atklāj savas problēmas, nereti pat tiek izsmieta vai pat kritizēta. Vecāku attieksme parādās arī sarunās ar likumsargiem, proti, vecāki norāda tikai uz savu atvašu neizdarībām - bez attaisnojuma kavētas mācību stundas, sliktas sekmes, klaiņošana, konflikti starp ģimenes locekļiem. Tomēr te nu ir jānorāda, ka tās ir sekas ieilgušām un nerisinātām problēmām ģimenē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas