Atpakaļ uz nra.lv

Aculiecinieks sašutis par redzēto Liepājā

tautaruna.lv 30.marts 2019, 11:07
 
Jānis Vecbrālis/ F64 Photo Agency
Fotogrāfs Aigars Prūsis portālam "liepājniekiem.lv" pastāstījis par šausminošiem notikumiem, kurus viņš piedzīvojis Liepājā.

"Man tas bija kultūršoks, kad Apšu ielā ieraudzīju, kā vairāki reibumā esoši vīrieši izrēķinājās ar jau uz ielas gulošu cilvēku, reizi pēc reizes sperot viņam pa galvu. Vienkārši nevarēju paiet garām - steidzos viņam palīgā," trešdienas pēcpusdienas nepatīkamo starpgadījumu Liepājā, Apšu ielā, atceras fotogrāfs Aigars Prūsis.

Portāls "liepājniekiem.lv" raksta, ka kautiņš jeb, precīzāk, trīs vīru izrēķināšanās ar vienu notikusi Apšu ielā iepretim 19. namam. "Viņš nebija spējīgs sevi aizstāvēt un saņēma sitienu pēc sitiena, tai skaitā arī pa galvu. Nevarēju taču tā vienkārši noskatīties, kā nosit cilvēku. Mēģināju viņu paglābt un izvilkt no burzmas, tad viens no vīriešiem pieskrēja klāt arī man un iespēra. Vēlāk palīgā piesteidzās arī ar velosipēdiem garām braucošie pusaudži. Laikam viņi nobijās un ieskrēja turpat blakus esošā mājā," pastāsta A. Prūsis, piebilstot, ka pēc tam, kad ieradusies policija, viņš esot devies tālāk savās gaitās un nezinot, ar ko viss beidzies.

Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāve Sindija Kirkovalde "Kurzemes Vārdam" pavēstīja, ka izsaukums uz Apšu ielu esot saņemts trešdien neilgi pēc trijiem pēcpusdienā. "Kad policijas darbinieki ieradās notikuma vietā, neviena tur vairs nebija, taču kāda no mājas iedzīvotājām norādīja uz konkrētu dzīvokli, kurā iespējamās vainīgās personas esot ieskrējušas. Vīrietis, kurš stādījās priekšā kā dzīvokļa īpašnieks, izteicās, ka konflikts esot izcēlies viņu starpā un nevienam pretenziju neesot," stāsta S. Kirkovalde. Kad policisti jau grasījušies doties prom, divi no dzīvoklī esošiem vīriešiem uzvedušies agresīvi pret likumsargiem. Tādēļ esot pieņemts lēmums viņus aizturēt un nogādāt pagaidu turēšanas telpās atskurbšanai. "Pēc mantu satura pārbaudes noskaidrojās, ka pie viena no vīriešiem atrodas gāzes pistole un medikamentu tabletes, tādēļ viņš pēcāk tika nogādāts Valsts policijā," teica S. Kirkovalde.

Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova informēja, ka pret 1983. gadā dzimušo vīrieti, pie kura atradās gāzes ierocis, uzsākta administratīvā lietvedība. Tāpat viņa piebilda, ka aizturētās personas izelpā konstatētas 3,14 promiles alkohola.

Saskaņā ar ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumu aizliegts iegādāties, nēsāt, pārvadāt, izmantot un pielietot šaujamieročus, lielas enerģijas pneimatiskos ieročus, kā arī gāzes pistoles (revolverus) alkohola ietekmē, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 0,5 promiles, kā arī narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Avots: portāls "liepajniekiem.lv"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas