Atpakaļ uz nra.lv

9 gadus veca meitenīte izdara pašnāvību klasesbiedru dēļ

tautaruna.lv 14.decembris 2018, 7:13
 
Pixabay
Deviņus gadus vecā Makenzija Ādamsa, kurai bijusi melna ādas krāsa, tikusi iespaidota no klasesbiedru puses, kuri pauduši rasistikus komentārus par viņas draudzēšanos ar baltas ādas krāsas draugu. Meitenīte nevarējusi to izturēt un izdarījusi pašnāvību, vēsta "The Mirror".

Makenzijas ģimenes locekļi norādījuši, ka meitenīte sākusi mācīties kādā skolā ASV, Alabamas štatā, Demopolisas pilsētiņā, jo tikusi apsmieta iepriekšējā mācību iestādē Lindenā.

Edvīne Herisa, Makenzijas tante sacījusi: "Viņa tika terorizēta visu skolas gada laiku, izmantojot tādus vārdus kā "nogalini sevi", "tu domā, ka esi balta, tādēļ, ka draudzējies ar to balto zēnu, "tu esi neglīta", "melnā maita, vienkārši nomirsti"."

Meitenīti pakārušos savās mājās atrada viņas vecmāmiņa pagājušajā pirmdienā, 3. decembrī. Tā vietā, lai plānotu, kur slēpt Ziemassvētku dāvanas Makenzijai, kurai patika spēlēties ar lellēm un braukt ar riteni, viņas ģimene plāno bēres.

Herisa, kura ir žurnāliste Atlantā, Džordžijā, atzinusi, ka vēlas izplatīt pret terorizēšanu vērstu ziņu, lai novērstu citu ģimeņu saskarsmi ar šādu traģēdiju.

Savukārt Makenzijas māte atklājusi, ka meita viņai jau iepriekš bija stāstījusi par kādu skolēnu, kas raksta viņai nejaukas vēstulītes. "Tās ir tikai lietas, par kurām tu domā, ka tās deviņus gadus vecam bērnam nebūtu jāzina. Daļa no tā varētu būt bijusi saistīta arī ar to, ka viņa devās uz skolu kopā ar "balto ģimeni"," skaidroja meitenītes māte.

Skolas pilnvarotais pārstāvis Alekss Breisvels paziņojumā norādīja, ka "mēs strādājam kopā ar Demopolisas un Lindenas policijas departamentu, viņi veic izmeklēšanu saistībā ar šiem apgalvojumiem".

Makenzijas tante viņu raksturojusi kā meiteni, kura mīlēja pludmali, zoodārzu un nākotnē vēlējās kļūt par zinātnieci. Viņa apliecināja, ka ir gatava iestāties pret bērnu terorizēšanu un apsmiešanu, cer, ka viņas rīcība var glābt citu bērnu dzīvības, kuri jūtas bezspēcīgi. Makenzijas bēres tiks rīkotas svētdien, 15. decembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas