Atpakaļ uz nra.lv

Tērvetes pusē jauna ģimene vienā mirklī paliek bez mājām

tautaruna.lv 6.decembris 2018, 12:12
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Tērvetes novadā pie Kroņauces jauna ģimene, kurā aug sešus un deviņus gadus vecas meitenes, palikusi bez jumta virs galvas. Parastā darba dienā, kas nevēstīja ne par ko ļaunu, mājā izcēlās ugunsgrēks, vēstīja raidījums "Degpunktā".

“Es biju Jelgavā, vīrs bija darbā aiz Jelgavas. Man zvanīja kaimiņš, ka mūsu māja deg. Kamēr atbraucu, pagāja pusstunda un verandas vairs nebija, jumts bija iebrucis. Man teica, ka uguns no verandas uz jumtu ir pārgājis desmit minūšu laikā, jo kaimiņš 12.00 bija braucis pusdienās un nekas par neko neliecināja,” stāsta Līga Mačevska, kura zaudējusi mājas.

Labā ziņa visā šajā postā ir tā, ka ne bērni, ne mājdzīvnieki nav cietuši, un par to ģimenes vecākie var tikai atviegloti nopūsties. Ugunsdzēsēji pieļauj, ka nelaime izcēlusies no elektrības kastes.

“Visa iedzīve, visas ikdienā lietojamās lietas ir sadegušas. Arī bērnu piederumi peldēšanai, mūzikas skolai - pilnīgi viss,” stāsta Līga.

Diemžēl īpašums nebija apdrošināts, un šobrīd vajadzīgi gan naudas līdzekļi, gan noderētu fizisks spēks, lai novāktu krāsmatas un sāktu visu no jauna. Ģimenei piešķirts pagaidu dzīvoklītis.

“Ir diezgan smagi. Meitenēm ir seši un deviņi gadi. Viņas ik pa laikam atceras un raud. Vecākā meita vispār pirmajā dienā neko neēda,” stāsta Līga.

Ikviens, kurš var palīdzēt Mačevsku ģimenei atkal atgūt mājas, ir aicināts ziedot 1,42 eiro, zvanot pa labdarības tālruni 90067088. Bet, ja ir iespēja dāvināt lielāku summu, to var izdarīt, veicot pārskaitījumu uz kontu Līgai Mačevskai (LV17HABA0551011050242).

Kas attiecas uz postā aizgājušajām mantām, tad tās sola sarūpēt fonds “Pēc ugunsgrēka”. Ja ģimenei nododama kāda personīga ziņa, iedzīvotāji aicināmi Līgai (26372369) vai Jānim (26326126). “Degpunktā” komanda tic, ka kopā mums izdosies palīdzēt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas