Atpakaļ uz nra.lv

Policija brīdina: saņemta informācija par krāpšanas gadījumiem

tautaruna.lv 8.novembris 2018, 13:02
 
Pixabay
Pēdējo mēnešu laikā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kuldīgas iecirknī saņemta informācija par vairākiem līdzīga rakstura krāpšanas gadījumiem internetā – piedāvājumi iesaistīties finanšu afērās, kam seko mistiskas komisijas maksas, kas tiek pieprasītas no upuriem. Pēdējo mēnešu laikā kopumā Kuldīgas iedzīvotāji šķīrušies no prāvām naudas summām, kas lēšamas vairākos simtos eiro.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neļaut sevi apvārdot! Ja saņemat vēstules, kas tulkotas sliktā latviešu valodā ar Google tulkotāju, tas jau vien norāda, ka sūtītājs visticamāk ir aizdomīga persona, kuras nolūki nav no lābakajiem. Vēstulēs mēdz būt aicinājumi iepazīties, kam seko solījumi sūtīt dāvanas, kuru saņemšanai atkal ir vajadzīgas mistiskas komisijas maksas. Ļaundari mēdz arī aicināt iesaistīties finanšu darījumos, solot neiespējami lielas peļņas iespējas! Bet, lai pie kārotā tiktu, tiek prasīts ieguldīt savu naudu.

Tāpat aicina būt vērīgiem arī iegādājoties preces internetā! Pirms veikt maksājumu, ieteicams iepriekš pārbaudīt, vai tirgotājs ir reģistrēts uzņēmējs, uz ko var paļauties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas