Atpakaļ uz nra.lv

Bērnus nākas aizvest no antisanitārajām mājām, jo piedzērusies māte, vecmamma un pat kaimiņiene

tautaruna.lv 18.oktobris 2018, 20:49
 
RPP
Vakar, 17. oktobrī, pulksten 20.06 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu mājokli, kurā notiek alkohola lietošana bērnu klātbūtnē. Apstākļu noskaidrošanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.
Vecākā no sievietēm paskaidroja, ka esot tikai kaimiņiene. Zēna māte neslēpa, ka notikuma dienā lietojusi grādīgos dzērienus. Kaimiņiene lūgta doties uz savām mājām.

Kārtības sargi, ierodoties pie norādītā dzīvokļa, pieklauvēja. Durvis atvēra 11 gadus vecs zēns. Policisti bērnam lūdza pasaukt mammu. Tanī brīdī no blakus istabas streipuļojot iznāca sieviete. Viņai pa pēdām sekoja arī kāda pavecāka kundze. Abas sievietes tika informētas, ka saņemta sūdzība par alkohola lietošanu bērnu klātbūtnē. Vecākā no sievietēm paskaidroja, ka esot tikai kaimiņiene. Zēna māte neslēpa, ka notikuma dienā lietojusi grādīgos dzērienus. Kaimiņiene lūgta doties uz savām mājām.

Pēc brīža sastapta arī trešā sieviete - puisēna vecmāmiņa. Arī viņa bija manāmā alkohola reibumā.

Apsekojot mājokli, konstatēti antisanitāri apstākļi - gan guļamistabās, gan virtuvē atradās veci ēdienu pārpalikumi, grīdas bija netīras un lipīgas, kā arī visapkārt mētājās gan izlietotas, gan vēl neatvērtas alkohola pudeles. Visās telpās valdīja spēcīgs alkohola smārds.

Vienā no istabām pamanīts otrs bērns - gadu veca meitenīte.

Uz notikuma vietu izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri abus bērnus apskatīja un konstatēja, ka viņiem hospitalizācija nav nepieciešama.

Tikmēr bērnu mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņa ir 3,33 promiļu reibumā.

Ņemot vērā, ka neviena no sievietēm nebija spējīga parūpēties par bērniem, kā arī antisanitāros sadzīves apstākļus, policisti nolēma abus bērnus nošķirt. Atvases nogādātas krīzes centrā.

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā pārkāpuma lieta. Tāpat par notikušo informēta Rīgas bāriņtiesa turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas