Atpakaļ uz nra.lv

Jaunieši par apsargu zvērīgo rīcību konfliktā Rīgā: "Gribēja nosist!"

tautaruna.lv 3.jūlijs 2018, 7:03
 
AP/ SCANPIX
Divi draugi kādā darbadienas naktī jūnijā apmeklējuši "Olympic Casino" tirdzniecības centrā "Domina". Diemžēl spēļu zāles apmeklējums beidzies ar ļoti smagām traumām.

Jaunieši Leonīds un Germans stāsta, ka abu starpā "Olympic Casion" esot izveidojies konflikts, kas ātri vien esot apsīcis. Neesot bojātas arī nekādu citu cilvēku personīgās mantas, vēsta raidījums "Bez Tabu." Konflikts ildzis vien nepilnu minūti, tomēr "Olympic" dabinieki bija paspējuši uzspiest apsardzes pogu.

Pēc tam, kad Leonīds bija izgājis no iestādes telpām, bet draugs Germans tajās vēl palika, ieradāsapsargs, kurš vērsās pie Leonīda. Apsargs jautājis, kāpēc sabojāta viņa mierīgā dežūra, tāpat viņš esot draudējis ar miesas bojājumu nodarīšanu.

Izvilku no kabatas telefonu un sāku viņu filmēt. Viņš izvilka metāla steku un iesita ar to pa kāju.

"Izvilku no kabatas telefonu un sāku viņu filmēt. Viņš izvilka metāla steku un iesita ar to pa kāju. Pēc tam iepūta sejā piparu gāzi. Pēc tam saņēmu pāris sitienus ar steku pa galvu, muguru," stāsta cietušais.

Otrs puisis Germans stāsta, ka, kad pamanījis apsarga agresiju pret draugu, izsteidzies ārā, lai aizstāvētu draugu, vēsta "Bez Tabu". Konflikts turpinājies, atbraukuši arī papildspēki.

Pēc tam Leonīdu ar miesas bojājumiem ar rokudzelžiem pieslēdza pie kāpņu margas. Leonīds uzsver, ka arī pēc ”sasiešanas” rokudzelžos esot saņēmis sejā piparu gāzi. Germans tikmēr centies visu nofilmēt.

Apsardzes darbinieki pat neesot viņiem snieguši pirmo medicīnisko palīdzību.

Turpinājumā nesaskaņas nav mazinājušās un konflikts turpinājies. Jaunieši pēc notikušā stāsta, ka apsardzes darbinieki pat neesot viņiem snieguši pirmo medicīnisko palīdzību.

Jaunieši stāsta, ka vēlāk ieradusies Valsts policijas ekipāža, tikai likumsargi esot iedomājušies, ka jāpiesaista ātrā palīdzība. Arī abu uzņemtajos attēlos redzamas asiņainas drēbes, sitienu laikā gūtās traumas.

Šobrīd Germans jau nedēļu ārstējoties slimnīcā. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas ārsts Stefans Rjabcevs norāda, ka puiša gūtās traumas bijušas smagas un apdraudējušas dzīvību. Valsts policijā pēc notikušā uzsākti vairāki kriminālprocesi par miesas bojājumu nodarīšanu, tostarp par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Avots: Raidījums "Bez Tabu"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas