Atpakaļ uz nra.lv

Traģēdija Smārdē raisa daudz jautājumu; kā tas varēja notikt?

Portāls nra.lv 30.janvāris 2018, 12:22
 
Ekrānšāviņš, raidījums "Degpunktā"
Svētdienas vakarā uz dzelzceļa pārbrauktuves Smārdē vienlaikus uzbraucis kāds “Volkswagen” un vairākus simtus tonnu smags pasažieru vilciens, kas traucies Tukuma virzienā. Notikušais šokējis vietējos un liek uzdot daudz jautājumu izmeklētājiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pēc sadursmes pasažieru vilciena sastāvs apstājies vairākus simtus metru no pārbrauktuves, un kāds vietējais iedzīvotājs no savas dzīvesvietas lieveņa nav pat varējis saskatīt, kas noticis. Tādēļ kājām devies uz notikuma vietu, kur atklājies, ka notikusi šausminoša avārija.

Imants gan neslēpj, ka, jau iztālēm redzot sasistos bleķus, nav pat gājis tuvāk. Vēlāk tikai no kaimiņa uzzinājis, ka avārijā gājusi bojā kāda sieviete.

Kā stāsta aculiecinieki, darbi notikuma vietā ilguši vairākas stundas un vēl ap plkst. 1.30 naktī uz sliedēm rosījušies ugunsdzēsēji, izmeklētāji un dzelzceļnieki. Vaicāti par iemesliem, gan Imants, gan citi vietējie norāda, ka pašai pārbrauktuvei neesot ne vainas un avārijas šeit esot retums.

Ekrānšāviņš, raidījums "Degpunktā"

Atbildi uz to, kas varētu būt izraisījis traģisko negadījumu, šobrīd meklē izmeklētāji. Jau ierosināta krimināllieta, aptaujāti liecinieki un nozīmētas ekspertīzes. Taču Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs pieļauj, ka šo lietu tuvākajā laikā varētu arī izbeigt, jo ir informācija, ka autovadītāja avāriju izraisījusi apzināti - lēnu piebraukusi pie pārbrauktuves, kad jau vilciens signalizēja un sadursmi novērst nebija iespējams.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:57

Jaunākās diskusijas