Rīt notiks Saeimas vēlēšanu ģenerālmēģinājums

Šīs ir pirmās Rīgas domes vēlēšanas, kuras es it kā varētu vērot no malas, jo, lai gan vairāk nekā pusgadsimtu biju rīdzinieks, tomēr jau kādu laiku esmu savu ikdienas dzīvi saistījis ar Rīgai tuvu novadu. No vienas puses, Rīgā notiekošais uz mani it kā tieši neattiecas, bet, no otras puses, Rīga ir daļa no Latvijas, ekonomiski vislielākā daļa, tāpēc Rīgā notiekošais tieši vai netieši ietekmēs visus Latvijas novadus un ikvienu Latvijas iedzīvotāju.
27.augusts Ministru prezidents Krišjānis Kariņš dodas nobalsot Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās Emīla Dārziņa vidusskolas vēlēšanu iecirknī ©Oksana Džadana/ F64

Tāpēc ne tikai rīdzinieki, bet ļoti daudzi citu pilsētu un novadu iedzīvotāji sekoja līdzi priekšvēlēšanu norisēm, gan sekos līdzi Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu norisei un rezultātiem.

Vērtējot Rīgas domes vēlēšanu kandidātu runas un politiskās reklāmas, ir jāsecina, ka lielākā daļa no deputātu kandidātiem, turklāt arī tie, kurus partijas nosauca kā iespējamos kandidātus Rīgas mēra amatam, vāji izprot Rīgas problēmas, bet galvenokārt sola Rīgas ienākumus tērēt visam, kas skan pietiekami populāri. Patiesībā šī gada priekšvēlēšanu kampaņa vairāk izskatās pēc nākamo Saeimas vēlēšanu ģenerālmēģinājuma, lai izmēģinātu jaunākās paaudzes politiķu varēšanu, pārbaudītu, cik efektīvas ir jaunas un vecas politisko reklāmu idejas utt. Lielākā daļa politisko diskusiju bija nevis par Rīgas apkaimju attīstības virzieniem, bet gan par jautājumiem, kas vairāk attiecas uz politiku visas valsts līmenī.

Pēc visa tā, manuprāt, tas, ko citu pilsētu un novadu ļaudis šogad vēlas sagaidīt no rīdziniekiem, ir atbildīga politiska izvēle. Es aicinātu tos, kam ir tiesības balsot 29. augustā un kuriem ir skaidra izpratne par personībām un partijām, kuras pēc ievēlēšanas īstenos jūsu apkaimes un visas Rīgas intereses, balsot par šiem politiķiem un partijām. Taču, ja kādam nav sapratnes, kurš no daudziem sarakstiem varētu patiešām vislabāk īstenot jūsu apkaimes un visas Rīgas attīstību, tad izturieties tā, it kā šīs būtu Saeimas vēlēšanas. Novērtējiet, kuri politiskie spēki pēdējo divu gadu laikā darbojās pret jūsu, pret Rīgas un Latvijas interesēm, un nebalsojiet par tiem.

Novērtējiet, kuru politisko spēku darbība bija visatbilstošākā jūsu izpratnei par sabiedrības vajadzībām un interesēm, un izvēlieties labāko no šiem sarakstiem. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, iespējams, būs vienīgas brīdis, kad vismaz daļa no Latvijas vēlētajiem varēs “izlikt atzīmes” valdošajām partijām. Izmantojiet šo iespēju. Nesēdiet mājās un piedalieties vēlēšanās!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā