Tviterapskats. Mičerevskis no "paralēlās realitātes" met izaicinājumu noslēpumainam "kardinālam"

Aizvadītajā nedēļā, kad pasaules informatīvajā telpā plosījās vētrainas kaislības par un ap ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem, arī mūsmājās bija vērojama neliela politiska vētriņa. Tiesa, aizsteidzoties notikumiem priekšā, tā gan beigās izrādījās drīzāk vētra ūdens glāzē, bet dažkārt arī tādas spēj izraisīt negaidītas politiskās sekas.
©Ekrānšāviņš

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis (viņš plašākai sabiedrībai labi zināms kā viens no ironiskā kinoprojekta KEF (kriminālās ekselences fonds) veidotājiem) publiski paziņoja par izstāšanos no partijas “Latvijas attīstībai” (LA). Video uzrunā “pasaulei un pilsētai” Mičerevskis atzina, ka, lai gan nelolojis lielas cerības, ka “viss būs godīgi un labi”, gājis politikā augstu ideālu vadīts. Tomēr neesot gaidījis, ka var būt “tik totāla savu interešu stādīšana augstāka par valsts un tautas interesēm”. Tāpēc viņš vairs nevēlas darboties partijā, kurā viss esot pakļauts ietekmīga “kardināla” politiskām spēlēm, kurš tirgojoties ar ietekmi. Viņš gan nevienu vārdā nenosauca, lai arī katram Latvijas politikas vērotājam tas bija it kā skaidrs.

Sanita Jemberga: Vai Jūs varētu to lieltirgotāju vārdā nosaukt? Citādi mīklains tas paskaidrojums.

Uz šādu “Re:Baltica” galvenās redaktores “nezināšanu” ar īsu repliku reaģēja Kaspars Feldmans: Labrīt!

Sanita Jemberga: Nav runa par manu viedokli vai zināšanām. Ja esi vīrs un pateici A, pasaki arī B, Latvijas politika no skaidrības tikai iegūst.

Ulvis Siliņš: Tas tak katram skaidrs, Pūce un Jaunups, viņu kabatas partija. :)

Sanita Jemberga: Tie ir rīkotāji, bet ir jau vēl lielziedotāji Berķi, Mierkalns, mākslas mīļotājs Zūzāns utt. Ir varianti, tāpēc arī saku - pateica A, lūdzu arī B. Ja ir klope par izpilddirektoru, tad skaidrs, kurš domāts, bet, ja par plašāku lauku?

Aivars Pastalnieks: Māri, lieliski! Īstajā brīdī sit trauksmi. Bija cerība, ka Nils, Saskaņa & Co tiks gāzti ar pievienoto vērtību - viņus aizstās patiešām jauna, kvalitatīva politika un pārvaldība. Nekā nebija, spēlītes turpinās citā veidolā. Mārtiņ Kossovič, Māris apstiprināja to, ko teici KLUBĀ.

Aivars Markots: Tu to nopietni??? cerēji ka uz azartspēlu un ātro kredītu naudām balstītais projekts ar pastulbo Berķi aizmugurē tika izveidots "patiešām jaunas, kvalitatīvas politikas un pārvaldības" veidošanai? :)

Aivars Pastalnieks: Māra dumpis un vēl šāda tāda informācija ļauj cerēt, ka tur viss nav tik bezcerīgi.

Mičerevska “dumpim” bija īsa priekšvēsture. Iepriekšējā dienā premjers Krišjānis Kariņš visai skarbi izteicās par veselības ministres Ilzes Viņķeles izdarīto (lasi: neizdarīto), lai valsts veselības aizsardzības sistēma godam sagaidītu pandēmijas otrā vilni. Vēl 7. oktobrī Viņķele bija teikusi, ka cīņai pret Covid-19 valstij nekāds stratēģiskais plāns neesot vajadzīgs. Tagad, kad saslimušo skaits strauji pieaudzis, šāda plāna neesamība stipri apgrūtinot darbu.

Uz šiem Kariņa pārmetumiem organizēti reaģēja “Attīstībai/Par!” komanda. Vides un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce publicēja savu tviterierakstu: Man mācīja, ka lielu krīžu vadībā principiāli ir paļauties uz ekspertiem, sadarboties komandā un komunicēt izlemtus jautājumus, nevis pretrunīgus apgalvojumus. Ļoti negribētos, ka pandēmijas pārvarēšanā mēs sāktu atkāpties no principiem. Īpaši no kuģa kapteiņa - premjera - puses.

Ivars Ijabs: Sarežģītos apstākļos uzbrukt kolēģiem ir līdera vājuma pazīme. Balstāmies ekspertīzē un strādājam. Veselības ministres Ilzes Viņķeles komanda zina, ko dara. Jautājums, vai to zina arī Krišjānis Kariņš.

Ijāba ierakstā labi nolasāma ironiskā atsauce uz populāro anekdoti: Millers izsauc pie sevis Štirlicu un jautā: Štirlic, cik ir divi reiz divi? Balss aiz kadra: Štilrics zināja, cik ir divi reiz divi, bet viņš nezināja, vai zina to Millers.

Sarmīte Kolāte: Izskatās, ka APAR WhatsApp grupiņā šorīt bijusi šāda saruna: - Nu tagad ik pa 5 minūtēm katrs kaut ko tviterī uzbuzījam Kariņam un pārējie retvīto? - OK! Kur ir grafiks?

Poseidons [Elīna Kolāte] ironizē: Labvakar, kolēģi. Pielikumā - grafiks rītdienas tvītiem par Māri. Neaizmirstam retvītot.

900 sekundes: Mičerevskis: Mans aicinājums Ilzei Viņķelei - lai viņa “neiekrīt” uz tā saucamo atbalstu no “Latvijas attīstībai”.

Šeit jāpaskaidro, ka viens no Mičerevska “dumpja” iemesliem (ieganstiem), kā varēja noprast no viņa paziņojuma, bija tieši šis direktīvi organizētais “atbalsts” Viņķelei, kura vienīgais mērķis esot palielināt “politisko tirgotāju” ietekmi.

Juris Pūce: Māri, bijām taču sarunājuši šodien 16:00 tikties! Kaut kā neatbildi šodien uz ziņām.

Latvijas attīstībai: Mums žēl, ka jau labu laiku Māris Mičerevskis bija attālinājies no partijas dzīves un aktivitātēm, kā partijas valdes loceklis, neapmeklēja aktīvi valdes sēdes un neizteica nevienas iniciatīvas partijas attīstībai. Izskatās, ka dzīvoja paralēlajā realitāte. Mēs vēlam Mārim veiksmi darbā Rīgas domē, paši turpināsim strādāt, lai īstenotu savu programmu un vēlētājiem dotos solījumus.

Partijas LA ierakstu par to, ka Mičerevskis dzīvojot “paralēlā realitātē”, retvītoja arī pats Mičerevskis, tādējādi paužot sarkasmu par šo “pārmetumu”. Sak, vēl nav zināms, kurš patiesībā dzīvo “paralēlajā realitātē”.

Politiskā “skandāla” kopsavilkumu formulēja Andris Tihomirovs: Šodienas esence vienā tvītā: Martins Danevics: Dienas loha vimpeli pārliecinoši saņem Reirs, bet šī paša konkursa veicinājuma balviņa ceļo pie A/Par kolektīva.

No savas puses gan teiktu, ka Reira kārtējo “dzirksteļošanu” šoreiz pilnībā nomāca “A/Par kolektīva” organizētā Viņķeles “aizstāvības” kampaņa un Mičerevska demaršs. Vai šie notikumi ir saistīti ar Jaunupa/Pūces plānu pārņemt Ministru prezidenta kabineta atslēgas vēl pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām 2022. gadā? Īsā atbilde: Domāju, ka jā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā