Kā nevajag apklusināt nesavaldīgu personu. Īpaši, ja tā uzsākusi ceļojumu individuālā kosmosā

Aizvadītajā nedēļā galvenais notikums valstī bez šaubām bija Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas. Tās pagāja bez lieliem pārsteigumiem, taču vismaz viens no šo vēlēšanu dalībniekiem izpelnījās pastiprinātu sabiedrības, tātad arī tviterpublikas uzmanību. Runa ir par Rīgas mēra kandidāti no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Lindu Ozolu.
Rīgas domes vēlēšanu sakarā tviterpublikas pastiprinātu uzmanību izpelnījās Rīgas mēra kandidāte no Jaunās konservatīvās partijas Lindu Ozola ©Ekrānšāviņš

Vispirms viņu sabiedrības uzmanības centrā ienesa partijas “Gods kalpot Rīgai” RD vēlēšanu saraksta līderis Oļegs Burovs, kurš Rīgas mēra kandidātu debatēs pie Jāņa Dombura “Delfu TV” visai netaktiski viņu mēģināja apklusināt, sakot: “Es pabeigšu, sieviete.” Šī Burova replika izsauca lielu neapmierinātību tajā sabiedrības daļā, kura šo frāzi uztvēra kā sievieti aizkarošu.

Taču, kad pirmais pret Burovu vērstais sašutuma vilnis noplaka, un cilvēki sāka rūpīgāk iedziļināties kontekstā, tad atklājās, ka Burovs ir tikai neveikli reaģējis uz pašas Ozolas nesavaldīgo uzvedību.

Agnese Rutkēviča: “Vai sievieti nosaucot par sievieti tagad ir kaut kas apvainojošs? Burovs bija pieklājīgs, nepieklājīga bija Ozoliņa, pārtraucot cilvēku. Man arī riebjas cilvēki, kuri neklausās un neļauj pabeigt teikumu.”

Kristaps Skutelis: “Burova izteikums, protams, mūsdienās neizklausās labi, bet vai jūs noskatījāties visu video? Tā politikāne taču ir histēriska klaigātāja, kas traucēja runāt absolūti visiem. Cik labi, ka viņai nespīd mēra krēsls.”

Anete Zvaigzne: “Mani vispār nesatrauc, ka Burovs sievieti nosauc par sievieti. Mani satrauc, ka šī sieviete mūs visas rāda kā tās nestabilās, histēriskās un politikai nepiemērotās. Kaut gan premjeru debatēs, kas bija mežonīgākie kliedzēji? Tad tie arī nebija JKP?”

Mārcis Bendiks: “Ja nu kāds palaidis garām, kāds bija fons nu jau slavenajam "sieviete, ...": neadekvāts stulbs sievišķis, kas sagadīšanās pēc tiek pielaists diskusijās, bļaustās kā stacijas mauka:”

---

Arī pēc vēlēšanām JKP un tās mēra amata kandidāte nepalika bez ievērības. Izvērtējot RD ārkartas vēlēšanu rezultātus, Sanita Jamberga raksta: “JKP rezultāts šai partijai ir posts, bet RD koalīcijā paņems mīļā miera labad. Labās ziņas: būs jāpieraujas valdībā, jo bez viņiem Rīgā var iztikt. Sliktās: baidos, ka atraušanās no realitātes un ceļojums individuālā kosmosā ir sasniedzis neatgriezeniskā robežu.”

Krišjānis Bušs: “Viņiem otrās neveiksmīgās vēlēšanas pēc kārtas. Vai, diez, tagad kāds tur sapratīs, ka viņiem risks kļūt par “one hit wonder” (vienas tēmas partiju)?”

Sanita Jemberga: “Nē, jo paranoja, lepnība un paralēlā realitāte ir pārsniegusi atgriešanās punktu, un nav Jutas, kas bija saprāta balss. Vainīgi būs visi citi, kas “negrib cīnīties ar korupciju , grib ļaut zagt un apēda mūsu vienradzi”.”

Dainis Deigelis: “Skumji noraudzīties, bet jā izskatās, ka Napoleona sindroms šajā partijā zeļ un plaukst... “

Gatis Eglītis: “Esam ļoti apmierināti ar RD rezultātiem un to, ka Linda Ozola kļuvusi par vienu no A-līmeņa sievietēm-politiķēm Paldies visiem, kas mūs atbalstīja - mēs soļojam tālāk.”

Sanita Jemberga: “Gati, Tev gadījumā nav konts uzlauzts?”

Linda Andžāne: “Viņu sektas “safe space” (drošības telpā) Linda nevis kliedza, bet visus apbūra, un vēlēšanās viņi gan jau sev piešķir morālu uzvaru. “Safe space” neviens ļaunais netiek klāt.”

---

Pirms vēlēšanu iznākuma, kad vēl nebija zināmi rezultāti, viens no JKP spices vīriem Krišjānis Feldmans piedāvāja Mārtiņam Staķim vicemēra vietu: “Neraugoties uz Jaunupa, Martinsona, Zuzāna un Šķēles piegaršu, domāju, ka Mārtiņš Staķis varētu būt labs vicemērs, kura atbildības sfēras būtu kultūra, kurai raksturīga ielu slēgšana, un labklājība, kurai būtu jārūpējas arī par pilsētas azartspēļu atkarīgajiem.”

Ierosinājumu atbalstīja Jānis Bordāns: “Lieliska doma. Par atkarīgajiem jārūpējas tiem, kas no viņu naudas iedzīvojas. Nevis tikai priesterim Mediņam, kuru citstarp, liberāļi tagad “nomētā” un arī nevis tikai Ieslodzījumu vietu pārvaldei.”

Ance Tarvida: “Bāc, es saprotu, ka esmu izdzērusi 2 pudeles vīna, bet kāds, lūdzu, var iztulkot?”

Jānis Polis: “Šis klauns ir mūsu valsts tieslietu ministrs. Lūk, ilgi solītais un beidzot sagaidītais "bezkompromisu tiesiskums", kas sargā nabaga priesteri Mediņu no "liberāļu nomētāšanās". Vareni.”

Pēc brīža, iepazinies ar partiju ziedojumu sarakstu, kurā figurē miljonāra Ginta Dandzberga vārds, Jānis Polis turpina: “Ak, izrādās, vienkārši atstrādā sponsora ieguldījumu.” Un vēl pēc brīža, ieraugot visu saraksti ar Krišjāni Feldmanu: “Tur divi JKP malači ar abpusēju fellatio nodarbojas, jo bļin, reklamēties vairs nedrīkst, bet kaut kā uzmanība jāpievērš.”

---

Jau pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas viens no partijas “Progresīvie” dibinātājiem Ervins Labanovskis tviterī publiskoja visai nopietnu paziņojumu: “Manuprāt ir svarīgi pateikt,ka jaunā Rīgas koalīcija nebūs = ar valdības koalīciju. Progresīvie nav valdības partija un tagad jāveido jauna koalīcija tieši Rīgai,kas protams ietvers arī valdībā esošās partijas,taču nebūs tās piedēklis vai klons.”

Ineta Butāne: “Nez, Staķis pa radio runāja pilnīgi citu kaut ko: Ka Rīgas koalīcija jāveido valdības koalīcijai un tas tā arī jau notiekot :) Laikam neesat lietas kursā?”

Ervins Labanovskis: “Esam. Un tāpēc precizēju, lai nerodas nepareizs priekšstats.”

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā