Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem sola lielāku algu nekā ministriem

Veselības ministrija steidzamības kārtā izsludinājusi konkursu uz Vakcinācijas projekta biroja desmit vakancēm, solot maksāt algā līdz 4900 eiro, kas ir krietni vairāk nekā Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta vadībai un pat ministriem.
UZ VAKCINĀCIJAS PROJEKTA BIROJA vakancēm Veselības ministrijā jāpiesakās līdz 19. janvārim ©Oksana Džadana/ F64

Veselības ministra Daniela Pavļuta iecerētā Vakcinācijas projekta biroja darbībai ir atvēlēti 641 800 eiro, kas tiks novirzīti no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

NEVAINOJAMS UN ATBILDĪGS. Šādas prasības tiek izvirzītas Vakcinācijas projekta biroja vadītajam

Veselības ministrija steidzamības kārtā jau izsludinājusi konkursu uz 10 Vakcinācijas projekta biroja vakancēm - vadītājs, komunikācijas koordinators, informācijas tehnoloģiju projektu koordinators, vakcinācijas procesa koordinators, loģistikas speciālists, loģistikas koordinators, projekta koordinators, informācijas tehnoloģiju projektu vadītājs, sabiedrisko attiecību speciālists un vakcinācijas procesa koordinators.

Visām šīm vakancēm algā tiek solīts no 3500 eiro līdz 4900 eiro mēnesī, liecina informācija Veselības ministrijas mājaslapā.

Šiem augsti apmaksātiem amatiem tiek meklēti darbinieki ar teicamu reputāciju, atbilstošu augstāko akadēmisko vai profesionālo izglītību, atbilstošu profesionālo pieredzi nacionāla mēroga pārnozaru projektos, pieredzi stratēģiskajā plānošanā, zināšanām par valsts pārvaldes darbības pamatprincipiem. Zināšanas par veselības aprūpes sistēmu Latvijā esot vēlamas, bet ne obligātas.

Pieteikties vakancēm iespējams līdz šā gada 19. janvāra pulksten 15.

Nepamatoti uzskata par feika ziņu

Izskanot informācijai par tik augsti apmaksātām vakancēm Vakcinācijas projekta birojā, daļa sabiedrības niknojās un bija sašutusi, bet daļa to uzskatīja par feika ziņu, ko izplata vakcinācijas pretinieki, jo šķita neticami, ka biroja darbiniekiem varētu maksāt vairāk nekā ministriem un nozīmīgu veselības iestāžu vadītājiem. Šajā gadījumā tā nav feika ziņa, par to liecina gan izsludinātās vakances Veselības ministrijas mājaslapā, gan arī 15. janvārī pieņemtie grozījumi MK noteikumos “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”. Grozījumi paredz izveidot vakcinācijas procesa uzraudzības projekta struktūrvienību un noteikt tās darbiniekiem mēnešalgas atbilstoši šā rīkojuma pielikumam. Tas savukārt vēsta, ka vakcinācijas projekta vadītāja mēnešalga nedrīkst pārsniegt 4905 eiro, vakcinācijas procesa koordinatora, loģistikas koordinatora, informācijas tehnoloģiju koordinatora, komunikācijas koordinatora - 4247 eiro mēnesī, digitālo mediju speciālista - 3386 eiro mēnesī, datu analītiķa/eksperta - 2446 eiro mēnesī, biroja administratora - 2729 eiro mēnesī, komunikācijas vadītāja asistenta - 2108 eiro mēnesī, sekretāra/asistenta - 1577 eiro mēnesī. Minētajiem darbiniekiem papildus var tikt maksāts par virsstundu darbu.

Valsts augstāko amatpersonu algas uz vakcinācijas procesa uzraudzības projektā nodarbināto atalgojuma fona nobāl. Ministru, tajā skaitā veselības ministra alga šogad uz papīra ir 4699 eiro, tātad krietni mazāka nekā Vakcinācijas projekta biroja vadītājam plānotais atalgojums, kas tikai par 50 eiro atpaliek no premjerministra algas. Savukārt vakcinācijas procesa uzraudzības projekta digitālo mediju speciālista maksimālā alga (3386 eiro mēnesī) vai vismazākā iespējamā Vakcinācijas projekta biroja darbinieka alga (3500 eiro mēnesī) pārsniedz atalgojumu, ko maksā Nacionālā veselības dienesta, Neatliekamas medicīniskas palīdzības dienesta vai Veselības inspekcijas vadītājam.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā