Burovam atprasīs neglīto caurlaidi

Uzņēmums “Rīgas nami”, kura stāvvietu pie Kongresu nama izmanto Oļegs Burovs, vairs nebūdams saistīts ar šo pašvaldības struktūrvienību, atprasīs izsniegto caurlaidi. Vismaz ekskluzīvo pulksteni viņam neviens nevar konfiscēt.
Parkā līdzās Ārlietu ministrijai un Kongresu namam izveidotā autostāvvieta ir pilnīgi nevietā, taču dažiem ierēdņiem tā nodrošina ekskluzīvas ērtības. Līdz šim arī Oļegs Burovs tās baudīja. Viena no attēlā redzamajām esot viņa mašīna ©Foto izplatījis Guntars Grīnvalds

Nelielo skandālu, jāatgādina, sarīkoja viņa politiskie oponenti no sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa”. Burovs savukārt pārstāv partijas “Gods kalpot Rīgai” sarakstu. Tā kā šīs abas partijas pretendē uz krievu elektorāta balsīm, kompromatu nonākšana publiskajā telpā ir likumsakarīga.

Labāk zodu neatbalstīt

Konkrētajā gadījumā runa ir par tādiem kompromitējošiem faktiem, kas ir acīmredzami. Teju katrā publicitātes bildē, Burovs ir redzams ar kreiso roku balstām zodu. Varbūt kāds sabiedrisko attiecību guru pamācījis, ka tā viņš izskatīsies viedāk vai atbrīvotāk. Taču uz paceltās rokas arīdzan eksponējas pulkstenis. Oponenti attiecīgi noskaidrojuši, ka tas ir ļoti dārgs pulkstenis, kas nekad nav bijis deklarēts, bet Burovs neveikli taisnojas, ka to viņam draugs uzdāvinājis pirms desmit gadiem. Kādus tādus pakalpojumus draugam sniedzis ilggadējais Rīgas domes Īpašumu departamenta direktors, ka par to saņēmis vairāk nekā desmit tūkstošus vērtu zelta pulksteni, Burovs nestāsta. Šis pamācošais gadījums tagad visiem politiķiem liek pārdomāt, vai priekšvēlēšanu gaisotnē labāk uz rokas nav likt kādu pieticīgāku laikrādi vai varbūt pat nēsāt līdzi smilšu pulksteni. Sociālajos tīklos pēc Burova bilžu iztirzāšanas sākusies arī sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” biedra Nila Ušakova pulksteņa pētniecība. Arī tas neizskatās, kā no plašām tautas masām domāta pulksteņveikala nācis.

Viņš tā vairs nedarīs

Taču pulkstenis nav vienīgais “kauls”, ko Burova skapī sameklējuši konkurenti. Otrs ir caurlaide mašīnas novietošanai Rīgas centrā pie Kongresu nama, par ko politiskais oponents noziņojis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam. Arī šo kompromitējošo faktu nebija nekādas grūtības atrast, jo domē visi zina, ar kādu mašīnu braukā Burovs, kur to noparko un uz kāda punkta pamata. Attiecībā uz pulksteni Burovs neko kritizējamu nesaskata, bet caurlaides izmantošanu pēc dienesta pilnvaru beigām viņš gan atzīst par nekorektu. Nav smuki. Lai gan kā daļēju attaisnojumu min faktu, ka neizmantojot tiesības stāvēt pie Rīgas domes ēkas, kas piešķirtas visiem bijušajiem mēriem:

“Beidzot pildīt domes priekšsēdētāja amata pienākumus, es šo iespēju lietot rātsnama stāvvietu neizmantoju, taču pāris reizes tiešām esmu izmantojis veco “Rīgas namu” caurlaidi. Atzīstu, ka tas nav labi un korekti. Turpmāk tā nedarīšu.”

No privilēģijām jāatvadās

Taču ar apsolījumu vien būs par maz. SIA “Rīgas nami” nolēmusi Burovam izsniegto caurlaidi atprasīt. Lūk, uzņēmuma sniegtais skaidrojums:

“SIA “Rīgas nami” izsniedz caurlaides transportlīdzekļu īslaicīgai iebraukšanai teritorijā pie Rīgas Kongresu nama nekustamā īpašuma teritorijas apsaimniekotājiem, esošo telpu ilgtermiņa nomniekiem, pakalpojumu sniedzējiem, kā arī SIA “Rīgas nami” pārstāvjiem. Šīs caurlaides tiek izsniegtas bez maksas, lai pakalpojuma sniedzēji varētu nodrošināt pakalpojumu pieejamību. Izsniegtās caurlaides SIA “Rīgas nami” zaudējumus nerada. Oļegam Burovam SIA “Rīgas nami” transportlīdzekļa iebraukšanas caurlaide ir saglabājusies no laika, kad viņš bija SIA “Rīgas nami” kapitāldaļu turētājs un bija nepieciešams automašīnu novietot pie Rīgas kongresu nama darba vajadzībām. SIA “Rīgas nami” transportlīdzekļu īslaicīgās iebraukšanas caurlaides konkrētajā teritorijā pārskata vienu reizi gadā. Pēc to izvērtēšanas jaunas tiek izsniegtas nākamajam kalendārajam gadam vai līdz attiecīgā gada noteiktajam termiņam.

Tuvākajā laikā nekustamā īpašuma pārvaldnieks sazināsies ar Oļegu Burova kungu, lai vienotos par caurlaides nodošanu SIA “Rīgas nami”.”

Ja amats zaudēts, arī no privilēģijām jāatvadās.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā