Saeimā par vienu sorosieti vairāk

Saeimā vienpadsmit esošajiem “homo sorosensus” pievienojies vēl viens – bijusī “Providus” direktore Krista Baumane no partijas “Attīstībai/Par!”.
LIBERĀLO VĒRTĪBU IENESĒJA. Kļūstot par Saeimas deputāti, bijusī “Providus” direktore Krista Baumane kopā ar citiem “Providus un “Delnas” bijušajiem vadītājiem varēs cīnīties par Stambulas konvencijas ratificēšanu un Kopdzīves likuma pieņemšanu ©Ekrānšaviņš no Providus mājaslapas

Deputāta krēslu sorosietei atbrīvoja partijas biedrs Mārtiņš Staķis, kurš devies uz ārkārtas Rīgas pašvaldības vēlēšanu kaujām iekarot Rīgas mēra krēslu.

Jāatgādina, ka “homo sorosensus” ir eirokomisāra, kādu brīdi arī Latvijas valdības ministra Nila Melngaiļa ieviests termins, kas apzīmē jauna tipa cilvēkus, kurus vieno liberālās idejas un darbošanās Dž.Sorosa finansētajās struktūrās. N. Muižnieks īpaši uzsver, ka tie ir “Atvērtās sabiedrības institūta struktūrvienību štata veterāni, valžu locekļi, grantu saņēmēji” un 2009. gadā izdevumā “Open Society News” viņš arī pasludina, ka “mums nevajadzētu atteikties no ideāla radīt “homo sorosensus”.”

Karjera Sorosa struktūrās

K.Baumane pilnībā atbilst N. Muižnieka aprakstītajam ideālam.

Savu karjeru K.Baumane sākusi kā “Sorosa fonds Latvija” dibinātās Rīgas Juridiskās augstskolas preses sekretāre. 2002 gadā viņa pārgāja darbā jaunizveidotajā soriešiešu ziņu un komentāru portālā “politika.lv” un vienlaikus kopā ar citiem Latvijā pazīstamiem sorosiešiem dibināja ārvalstu finansēto organizāciju “Providus”.

Nedaudz dīvaini, bet viņas vārds vairs nav atrodams starp “Providus” dibinātajiem šīs organizācijas mājas lapā sadaļā “”Providus” padome un biedri.” Neatkarīgā pārliecinājās, ka vismaz vēl 2017.gada vasarā K. Baumane bija šajā sarakstā.

Sākumā K. Baumane ieņēma “Providus” direktores vietnieces amatu, bija arī “Providus” padomes locekle un “politika.lv” producente. Pārņemot amatu no pašreizējās Saeimas deputātes Vitas Andas Tēraudas, 2016. gadā K. Baumane kļuva par “Providus” direktori, saglabājot šo amatu līdz 2018. gadam. No viņas savukārt amatu pārņēma Iveta Kažoka, kura šajā atmatā atrodas vēl šobaltdien.

Ekrānšāviņš

Spriežot pēc sociālajos tīklos lasāmajiem ierakstiem, ar K. Baumani kontaktus uztur arī Austrumeiropas sorosiešu uzrauga Henrika Ilvesa ģimene.

Dažādās sejas

Startējot 13. Saeimas vēlēšanās partijas “Attīstībai/Par” Rīgas sarakstā, K. Baumane par sevi Centrālai vēlēšanu komisijai ne pušplēsta vārda nav pieminējusi savu darbošanos Džordža Sorosa finansētajās struktūrās. Kandidātu formulāros viņa norādījusi, ka ir uzņēmēja - SIA “Frozen Grapes” valdes locekle. Datu bāze “Firmas.lv” liecina, ka šobrīd SIA “Frozen Grapes” ir likvidācijas stadijā un tās likvidators ir pati Krista Baumane, kurai ir tāds pat personas kods kā šīs uzņēmējsabiedrības vienīgajai īpašniecei Kristīnei Baumanei.

Kandidējot Saeimas vēlēšanās par saviem galvenajiem uzdevumiem politikā K.Baumane nosauca ״ienest Eiropas apgaismības idejās balstītas liberālās vērtības, kas tuvas arī man˝, ״panākt Stambulas konvencijas ratificēšanu, Kopdzīves likuma pieņemšanu˝.

Taču uzņēmējas ampluā nav vienīgais, ar kādu K.Baumane parādījusies sabiedrībā. 2015 gada decembrī viņa organizējusi migrantu uzņemšanas popularizēšanas pasākumu Kaņepes centrā. Tur viņa sevi pasniedza kā “kulinārā blogere”. Pasākuma preses relīzē K.Baumane teikusi: ״Ar piparkūku cepšanas pasākumu no vienas puses vēlējāmies parādīt kaut ko tieši šim laikam raksturīgu, runāt par tradīcijām un vienlaikus dot iespēju ciešāk iepazīties patvēruma meklētājiem ar Latvijas iedzīvotājiem.˝

K.Baumanes vadītā “Providus” darbība savulaik nepanesama šķita KNAB direktoram Jarolsavam Streļčenokam, kurš savas darba pēdējās dienās drošsirdīgi izlēma izmest “Providus” un “Delnu” no KNAB konsultatīvās padomes.

Skaits vairojas

Patlaban Saeimā “Attīstībai/Par” frakcijā darbojas četri “homo sorosensus” - bijusī “Sorosa fonds Latvija” un tā dibinātās politiskās organizācijas “Providus” direktore, kā arī Dž. Sorosa Atvērtās sabiedrības institūtu starptautiskās asociācijas PASOS direktore un valdes priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, “Providus” dibinātāja un attīstības direktore, PASOS valdes locekle Marija Golubeva un bijusī Dž. Sorosa finansētās “Delnas” vadītāja Inese Voika, Sorosa stipendiāts Daniels Pavļuts, bet bijušais Sorosa organizāciju darbinieks Artis Pabriks ieņem aizsardzības ministra posteni.

No “Jaunās Vienotības” Saeimā darbojas trīs sorosieši - Ainārs Latkovskis par Dž. Sorosa naudu ieguvis izglītību ASV un Andrejs Judins - “Providus” pētnieks un biedrs, saņēmis “Providus” grantus pat Saeimas deputāta statusā. Kā Meierovica biedrības dibinātājs pie sorosiešiem pieskaitāms arī Ojārs Ēriks Kalniņš.

No “Saskaņas” Saeimā strādā “Sorosa fonds Latvija” valdē īsu brīdi pabijušais Vjačeslavs Dombrovskis un Sorosa struktūru bijušais ilggadējais darbinieks un stipendiāts Boriss Cilēvičs.

Nacionālās apvienību pārstāv Sorosa stipendiātes Dace Melbārde un Janīna Kursīte-Pakule.

No bordānistiem pie ministra amata ticis Meierovica biedrības pirmais valdes priekšsēdētājs Tālis Linkaits.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā