Garciemā satiksmes kautiņš ar šaušanu

Miermīlīgajā Carnikavas novada Garciemā sestdien notika krimināla drāma ar dūru vicināšanu, asinīm un šaušanu. Iemesls vienkārši nožēlojams. Ļautiņi nav varējuši vienoties, kam ielā priekšroka dodama – gājējiem vai mašīnai.
Stulbāku iemeslu, lai saulainu sestdienu pārvērstu asiņainā kautiņā grūti iedomāties – kuram priekšroka klusā ciema ieliņā. Bet šie ļautiņi to pamanījās izdarīt. ©Ekrānšāviņš no video

Par laimi konfliktā izmantota vien gāzes pistole - diezgan bezjēdzīgs ierocis, kas nekādu būtisku kaitējumu nevar nodarīt, bet saasināt situāciju gan. Un dūres, kā redzams aculiecinieka filmētajā video, radīja pamatīgus savainojumus. Pašvaldības policijas priekšnieks Gints Dzirkalis Neatkarīgajai Avīzei atzīst, ka šitāds kautiņš novadā patiešām nav ikdiena. Uz izsaukumu aizbraukuši, bet tālāk lietu pārņēmusi Valsts policija. Dikti daudz asiņu un vismaz divi kriminālpanti. Video var aplūkot šeit

Nespēja sadalīt ceļu

Lūk, ko Valsts policija vēsta par notikušo:

“Pagājušajā sestdienā, 30.maijā, ap pulksten 18:00 vakarā Carnikavas novadā Garciemā notikusi konfliktsituācija starp kādu autovadītāju un diviem gājējiem.

Iespējamais konflikta cēlonis - autovadītāja un abi gājēji nespēja sadalīt ceļu, proti, nevarēja vienoties, kuram ir priekšroka.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirknī par šo gadījumu ir uzsākti divi kriminālprocesi - pēc 13.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību un pēc Krimināllikuma 185.panta 1.daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Ir zināmas visas konfliktā iesaistītās personas, izņemts gāzes ierocis un šobrīd policija skaidro precīzus notikušā apstākļus. Jāpiebilst, ka video redzamais nav pilns notikuma atspoguļojums, un tajā ir redzams tikai fragments no notikuma, pēc kura nevar izdarīt viennozīmīgus secinājumus, jo nav redzams, kā sācies konflikts.”

Būtu labāk gaļu cepuši

Video sākumā redzams, ka viena persona, iespējams, sieviete, guļ uz zemes un arī fonā runājošie cilvēki min kaut ko par notriektu cilvēku. Taču policija apgalvo, ka notriekts šai incidentā neviens netika. Varbūt viņai tika iesists, un līdzbraucējs vai aculiecinieks kauties gāja.

Viens no video redzamajiem vīriešiem - tas, kurš ar šaujamo, arī kliedz - tu pa mašīnu spēri! Klasika - vārds pa vārdam un kašķis par to, kuram pienākas pirmā roka, pārauga drāmā. “Sākotnēji konflikts bija mutisks, taču vēlāk iesaistījās citas personas, konfliktam izvēršoties fiziskās sadursmēs. Precīzi notikušā apstākļi vēl tiek skaidroti,” tā vēsta policija.

Kautiņa noslēgums norisinājās veikaliņā “Pie Ilzes”, kur šāvējs iebēga, jo ar tādu joku pistoli patiesi dusmīgu cilvēku atvairīt nav iespējams. Pēdējos kadros sēžam zemē redzams tas vīrietis, kuram sejā iešāva gāzi. Dūres tik asiņainas, ka jādomā - šāvējs jūtas daudz sliktāk.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā