Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Mākslinieks Artūrs Bērziņš radījis CD vāku slavenas britu metālgrupas jaunajam albumam

© Publicitātes foto

Latviešu mākslinieks Artūrs Bērziņš radīja vāku pasaulslavenās britu ekstremālā metāla grupas “Cradle Of Filth” svaigākajam albumam “Existence Is Futile”, kas oficiāli nācis klajā šo piektdien, 22. oktobrī.

Albuma “Existence Is Futile” konceptuālais vadmotīvs ir eksistenciālās šausmas un bailes no nezināmā. Šajā, nu jau trešajā sadarbībā ar britu mūziķiem Artūrs Bērziņš turpina interpretēt mākslas vēsturi: ja 2015. gada albuma vākā “Hammer Of The Witches” bija nolasāmas atsauces uz Francisko Goijas “Sabatu”, bet 2017. gada “Cryptoriana” - uz Sandro Botičelli “Venēru”, tad šī albuma vāka bildē mākslas vēstures mīļotāji droši vien atpazīs motīvus no nīderlandiešu gleznotāja Hieronima Bosa “Pasaulīgā baudu dārza” triptiha labā spārna, kurā ir attēlota elle. Pēc skaita šis ir jau 13. studijas albums metālmūzikas aprindās kulta statusu iemantojušās grupas “Cradle Of Filth” karjerā.

Starp citu, 2021. gada pirmajā pusē arī cita pasaulslavena grupa no smagā gala - portugāļu gotiskā metāla leģendas “Moonspell” - izlaida savu jauno albumu “Hermitage” tieši ar Artūra Bērziņa radīto vāku. Tajā bija redzams mūks-eremīts, kurš iet pa jūras virsmu, attālinoties no pilsētas, kuras staltie debesskrāpji grimst ūdenī.