Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Oh Wonder “22 Break”

© Publicitātes foto

Pie pašreizējiem apstākļiem kaut kā nepiedienīgi pat ieminēties par iespējamiem koncertiem Rīgā, taču vismaz pagaidām no plāniem nav svītrota britu dueta “Oh Wonder” uzstāšanās “Hanzas peronā”, kurai vajadzētu notikt 2022. gada 8. martā.

Plānots, ka trīs mēnešu ilgas tūres ietvaros grupa prezentēs jaunāko, pēc skaita ceturto studijas albumu, kurš salīdzinoši nesen uzradies mūzikas ierakstu veikalu plauktos (un mūzikas straumēšanas servisos). Koncerttūre ieplānota diezgan pamatīga, sākot to Maskavā un tālāk virzoties pa maršrutu Sanktpēterburga - Tallina - Rīga - Viļņa - Varšava - Poznaņa - Krakova - Vīne utt. “Oh Wonder” martā vien iecerējuši ar koncertiem apciemot 19 pilsētas, bet tad jau redzēs, kā viss izdosies.

Nedaudz no vēstures. Entonijs Vests un Žozefīne Vandera Gučta jeb “Oh Wonder” muzicē kopā kopš 2014. gada. Pagājušajā gadā, iznākot filmai “No One Else Can Wear Your Crown”, abu dzīve izskatījās vienkārši burvīga: pāris tika pie suņa, sapņu mājas ar ierakstu studiju un gatavojās doties pasaules tūrē ar 120 koncertiem. Taču to visu apturēja pandēmija, un abiem nācās, tēlaini izsakoties, ieslēgties četrās sienās. Pieraduši pie neskaitāmiem ceļojumiem, kuru laikā lielākoties arī tapa “Oh Wonder” dziesmas, pašizolācijas laiks esot bijis īpaši sarežģīts, un duets pat bijis uz šķiršanās robežas - gan dzīvē, gan uz skatuves. Nespēdami izrunāties par samilzušajām problēmām, pāris atklāja viens otram savas bailes un intīmākos pārdzīvojumus ar dziesmu palīdzību. Rezultātā tapis albums “22 Break”, kas stāsta par divu cilvēku attiecībām un grūtībām - tādām, ar kurām šie mūziķi sastapās pandēmijas laikā.

PAR. Diezgan simpātisks albums, par ko varēja nojaust jau pēc tā tituldziesmas klajā nākšanas. Kopumā 11 gabali, no kuriem bez minētās “22 Break” vēl prātā aizķeras “Don’t Let The Neighbourhood Hear” un “Rollercoaster Baby”. Vieglas noskaņas, elegants dziedājums, uz nerviem nekrītoši gabali - koncerta apmeklēšana “dzīvajā” droši vien radīs ļoti pozitīvu pēcgaršu.

PRET. Atšķirībā no trim iepriekšējiem “Oh Wonder” albumiem, jaunais darbs Apvienotajā Karalistē neiekļuva pat Top 50, un to nevarētu saukt par absolūti nepelnītu vērtējumu - nekā īpaša šeit nav. Kārtējais albums no sērijas “variet klausīties, variet neklausīties”.