Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Prāta Vētra” jauno koncertfilmu piesaka ar kopīgu dziesmu ar “Tautumeitām”

© Publicitātes foto

Savu pirmizrādi šo ceturtdien, 21. oktobrī, piedzīvo “Prāta Vētras” jaunā albuma koncertfilma “Gads bez kalendāra”, bet burtiski iepriekšējā vakarā pirms tās prezentācijas laists klajā jauns singls.

Līdz ar jaunā albuma iznākšanu tiek piedāvāts noskatīties un noklausīties dziesmu “Tur, kur Dieva kamanas slīd”, kas tapusi sadarbībā ar grupu “Tautumeitas”. “Spēcīga, “Prāta Vētrai” neierasta muzikāla balāde ar etniskiem dziedājumiem liek aizdomāties, kas notiek šķērsojot tās robežas, par kurām ikdienā neiznāk aizdomāties. Par Renāra un “Tautumeitu” vizuālajiem tēliem jāpasakās kostīmu māksliniecei Lienei Bitei, kā arī grima un frizūru speciālistei Līvai Drešerei. Brīnišķīgi kopējo noskaņu izceļ arī Lienes Gravas horeogrāfija,” tā tiek pieteikta šī “Prāta Vētrai” nudien neierastā dziesma - to noklausoties un it īpaši noskatoties tās klipu, “PV” fani ar garantiju būs pārsteigti!

Renārs Kaupers: “Jau no “Tautumeitu” pirmsākumiem mēs skatāmies uz viņām ar apbrīnu - kā tik jaunas un ārēji trauslas meitenes var tik pārliecinoši nest mūsu senču gara spēku?! Pie tam tas notiek mūsdienīgi, dzīvi un ļoti ieturētā stilā. Mums ir milzīgs prieks, ka varam sadarboties šajā albumā!” Jāpiebilst, ka kopumā “Tautumeitas” piedalās trijās “Gads bez kalendāra” kompozīcijās, tostarp tituldziesmā, kurā kopā ar Renāru dzied Asnate Rancāne. “Es pat neatceros, kā sākās mūsu draudzība ar “Prāta Vētru”,” prāto Asnate. “Tas notika tik organiski, un tā pavisam noteikti nebija tehniska divu mūzikas grupu sadarbība, bet gan radniecīgu dvēseļu veldzēšanās šajā brīnumskaistajā radošajā procesā, ko papildināja gaužām cilvēcīga sirsnība un mīļums. Laikmetā, kad viss jau ir izdomāts un redzēts, puiši ir spējuši pilnībā pārsteigt. Tas viss, kas dzirdams un redzams koncertfilmā, atgādina eksotisku un emocionālu ceļojumu cauri Āzijas pārsteigumu līkločiem, taču tie nebūtu “Prāta Vētras” puiši, ja visam cauri nebūtu jūtama latviskā stīga un siltums.”

Koncertfilmu ar visām desmit jaunā albuma dziesmām būs iespējams skatīties arī pēc pirmizrādes un visi, kas iegādājušies biļeti ekase.lv, varēs to skatīties atkārtoti.