Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Reinis Straume un Marta Grigale piedāvā kopīgas “Brokastis”

© Roberts Abolins

Pašmāju mūziķi Raum (īstajā vārdā Reinis Straume) un Marta (pilnā vārdā Marta Grigale) nodevuši klausītāju vērtējumam kopīgi radītu dziesmu “Brokastis”.

Dziesmas “Brokastis” mūzikas un teksta autori ir Reinis Straume ar Martu, savukārt dziesmas producents ir JJ Lush (Jānis Jačmenkins). Jāatgādina, ka Raum ar ziņu par savu solo mākslinieka karjeras sākumu un sadarbību ar “Warner Music Baltics” paziņoja šī gada pirmajā pusē, un “Brokastis” ir šīs sadarbības ietvaros radušais trešais singls, kas seko iepriekš izdotajām dziesmām “Laimīgāks” un “Jumts brauc”. Abi mūziķi - gan Raum, gan Marta - individuāli jau pierādījuši, ka ir ļoti interesanti un klausāmi, tāpēc nebija šaubu, ka arī kopdarbs būs ausīs paliekošs. Tā arī ir, varbūt vienīgi gribētos vairāk Martas, tomēr dominējošais te ir Reinis, jo tieši viņš, cik noprotams, bijis šīs sadarbības iniciators.

“Kad Reinis parādīja dziesmas demo, jau ar pirmo reizi to klausoties, man bija skaidrs, ka piekritīšu piedalīties - mani uzrunāja gan dziesmas stāsts, gan skanējums. Tomēr vispārsteidzošākais mūsu sadarbībā bija tas, cik viegli viss notika: cik dabiski pie manis atnāca dziesmas otrais pantiņš, cik ātri atradām dziesmas vizuālos risinājumus un cik nepiespiesti kļuvām par duetu šī projekta ievaros,” sajūsminās Marta. Dziesmas “Brokastis” video tapšana, tāpat kā tās radīšanas process, noticis visai organiski: visiem iesaistītajiem ātri nonākot pie vienotas idejas un spontāni atrodot pareizās lokācijas, vienas nakts laikā nofilmēts videoklips.

“”Brokastis” ir dziesma par satikšanos - kur un kā, tas ir iztirzāts dziesmā, bet galvenās emocijas, par kurām gribēju klausītājiem atgādināt, ir tās pozitīvās sajūtas, kas mūs pārņem pašās pirmajās jaunu attiecību stundās un dienās. Labi pavadīts laiks, flirts un viss vienlaicīgi ir gan vienkāršs un tiešs, gan noslēpumains un nezināms,” stāsta Raum. “Rakstot šo dziesmu, apstājos pēc pirmā piedziedājuma un sapratu, ka šeit nepieciešama sievišķīga enerģija un otra stāsta puse. Nesen biju redzējies ar Martu, kad kopā sarakstījām citu dziesmu, bet jaunajā dziesmā “Brokastis” prasījās tieši tāds noslēpumains, samtains balss tembrs, kāds ir Martai. Pabeidzām darbu pie dziesmas kopā, un rezultāts nu ir gan klausāms, gan skatāms video.”