Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Nāc līdzās!" - sirsnīgākais pavasara labdarības lielkoncerts

VIESI. Kauņas neredzīgo izglītības centra mūzikas grupa, kas priecēja ar diviem priekšnesumiem © Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Šā gada festivāla Nāc līdzās! vadmotīvs ir Latvija pēc 100. Ar priekšnesumu palīdzību – dejām, dziesmām, dzeju – dalībnieki radīja savu iedomāto dzimtenes tēlu pēc 100 gadiem. Jau 23. gadu pēc kārtas vakar norisinājās integratīvās mākslas festivāla Nāc līdzās! lielkoncerts VEF Kultūras pilī. Tur kopā pulcējās bērni, jaunieši un pieaugušie ar īpašām vajadzībām no visas Latvijas.

Lai arī visi konkursa dalībnieki ir uzvarētāji, taču, kā jau konkursā pieņemts, bija nepieciešama profesionāla žūrija. Lielkoncerta priekšnesumus vērtēja komponists un mūziķis Rihards Zaļupe, Rīgas Doma kora skolas vokālās mākslas pedagoģe Valda Dzene, režisors Valdis Pavlovskis, fonda valdes locekle un pasākuma vadītāja Marta Bieriņa un festivāla mākslinieciskā direktore, fonda Nāc līdzās! vadītāja Sarma Freiberga, mūziķis un dziesmu komponists Gatis Mūrnieks.

«Šajā gadā laikam noticis kāds zvaigžņu lietus! Tik daudz jaunu talantu. Mirdzēja acis. Mirdzēja talanti,» teica festivāla mākslinieciskā direktore Sarma Freiberga.

Konkursā kopumā tika sagatavots 41 priekšnesums, no kuriem tika izvēlēti 12 laureāti, četri zelta laureāti un divi La grande laureāti, kas turpmāk konkursā netiks vērtēti, jo ir saņēmuši augstāko pakāpi.

Arī šajā gadā koncerta noslēgumā uzstājās kāds īpašais viesmākslinieks. Šoreiz tas bija mūziķis Gatis Mūrnieks un X faktora finālistes - grupa Radio Trio, kas šajā vasarā pārstāvēs Latviju Jaunajā vilnī Sočos.

Nodibinājums Fonds «Nāc līdzās!» ir dibināts 1998. gada 24. aprīlī un darbojas kā sabiedriskā labuma organizācija, kas bērniem ar īpašām vajadzībām dod iespēju parādīt savus talantus sev un citiem.