Uz nra.lv
 

Neparastas receptes alkoholisko kokteiļu daudzveidībai

Virtuvē 25.oktobris 2018
 
publicitātes
IZ Ilze Zālīte
 
Kaut gan šogad Latvija tika lutināta ar netipiski siltu rudeni, ir pienācis drēgns un lietains laiks. Lai padarītu ikdienu siltāku un krāsaināku vai mājas viesībās iepriecinātu draugus ar neparastiem dzērieniem, „AlkOutlet” piedāvā divas ekskluzīvas alkoholisko kokteiļu receptes.

Bumbieru un karameļu sangrija

Sastāvdaļas (6 personām)

1 pudele sausā baltvīna (750 ml, piemēram, Sauvignon blanc)

2 pudeles bumbieru sidra (660 ml)

6 nelieli bumbieri (600 g)

Sula no ¼ citrona

6-8 timiāna zariņi

4 ēdamk. karameļu mērces (pirktas vai pašgatavotas*)

Ledus (pēc vajadzības)

Pagatavošana: Bumbierus nomazgā, izņem serdes un pašus sagriež smalkās strēmelītēs. Apslaka ar citrona sulu, pievieno karameļu mērci, apmaisa un liek lielā krūkā. Pielej baltvīnu, sidru un visu samaisa. Pievieno timiāna zariņus un liek ledusskapī nostāvēties 2-6 stundas. Bauda atdzesētu, pēc vēlēšanās pievienojot ledu. Karameļu mērce. 100 g baltā cukura un 100 ml saldā krējuma. Cukuru kausē katliņā ar biezu dibenu līdz dzintara krāsai. Pielej saldo krējumu (krējums uzreiz sāks burbuļot, jo cukurs būs ļoti karsts, tāpēc jālej uzmanīgi), samaisa līdz viendabīgai konsistencei un atdzesē līdz istabas temperatūrai.


Ķirbju un kanēļa Martini

Sastāvdaļas (4 personām)

Kokteilim

200 g degvīna

260 g ķirbju biezeņa (pirkta vai pašgatavota)

4 ēdamk. melases vai tumšā cukura sīrupa

1 ēdamk. kanēļa

80 ml saldā krējuma

60 ml piena

¼ tējk. rīvēta muskatrieksta

4 kanēļa standziņas rotāšanai

Kanēļcukuram

3 ēdamk. baltā cukura

3 ēdamk. brūnā cukura

1 ēdamk. kanēļa

Ķirbju biezenim

300 g nomizota muskata ķirbja

Pagatavošana: Vispirms rotā glāzes ar cukura un kanēļa maisījumu. Samaisa cukurus ar kanēli un ieber nelielā šķīvī, lai veidotos 2-3 mm biezs kanēļcukura slānis. Ar citrona miziņu samitrina glāzes maliņu un tad apviļā cukurā. Šeikerī liek visas kokteiļa sastāvdaļas un kārtīgi sajauc (gatavo pa daļām, ja šeikeris ir neliels, vai sajauc blenderī). Ķirbju biezenim sagriež ķirbi palielos gabalos, liek katliņā ar biezu dibenu, pielej nedaudz verdoša ūdens, uzliek katliņam vāku un sautē 10-15 min (pastāvīgi pieskata — ja ūdens ir beidzies, pievieno vēl nedaudz), līdz ķirbis ir mīksts. Kad ķirbis ir gatavs, lieko ūdeni nolej un ķirbi sablendē viendabīgā biezenī. Atdzesē un pievieno citām kokteiļa sastāvdaļām. Salej glāzēs un pasniedz, rotātu ar kanēļa standziņām.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija