Uz nra.lv
 

Neticami garda un veselīga rulete bez cukura un miltiem

Eksperiments 12.oktobris 2018
 
Privātais arhīvs
Viktorija Gabrjuna
 
Veselīgais dzīvesveids māca - nost ar cukuru un baltajiem miltiem! Bet tas nemaz nenozīmē, ka jāatsakās no saldumiem. To pārbaudīja arī portāls nra.lv, pagatavojot gardu, bet veselīgu saldumu.

Lai pagatavotu saldo ruleti, nepieciešami trīs banāni, 3 olas, pusglāze auzu pārslu, tējkarote cepamā pulvera. Tās ir sastāvdaļas pamatnei. Savukārt pildījumam nepieciešams grieķu jogurts 200 grami, viens banāns, stēvija vai medus. Dekoram - 30 grami šokolādes.

Šī garduma pagatvošana ir gaužām vienkārša!

1. Sasmalcinām banānus (var ar blenderi), pieliekam trīs olas, pusglāzi maltu auzu pārslu. Starp citu, auzu pārslas var viegli samalt mājās, izmantojot kafijas dzirnaviņas, un nav jāpērk auzu milti. Pievienojam arī tējkaroti cepamā pulvera. Ja ir vēlēšanās, var pievienot kanēli, kakao. Visas sastāvdaļas samaisām un iegūstam viendabīgu masu.

Privātais arhīvs

2. Iegūto masu izkārtojam uz cepampannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Veidojumam jāsanāk taisnstūra formā, lai pēc tam varētu viegli pagatvot ruleti. Masu ieliekam sasildītā cepeškrāsnī un cepam - 180 grādu temperatūrā aptuveni 20-25 minūtes, līdz redzam, ka masa kļuvusi brūngana.

Privātais arhīvs

Privātais arhīvs

3. Izņemam un cepeškrāsns un ļaujam mūsu veidojumam labi atdzist (jo tad būs vieglāk uztaisīt ruleti). Pat to laiku sagatavojam pildījumu. Jogurtu sajaucam ar smalki sagrieztu banānu, saldumam pievienojam stēviju (20 - 25 grami) vai medu. Arī šajā masā var iejaukt kanēli vai kakao, vai, piemēram, riekstus un rozīnes.

Privātais arhīvs

4. Atsevišķi sasmalcinām dekorēšanai paredzēto šokolādi. NRA eksperimentējot, nonāca pie secinājuma, ka visvieglāk ir sasmalcināt poraino šokolādi.

5. Kad ruletes pamats ir atdzisis, klājam uz tā izveidoto jogurta masu, nedaudz gan atstājot, lai varētu dekorēt ruleti. Pēc tam uzmanīgi sarullējam un iegūstam ruleti. Dekorējam to ar atlikušo jogurta masu un pa virsu uzberam šokolādi.

Privātais arhīvs

Privātais arhīvs

6. Vēlams gardumu uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

Svarīga piezīme: Ar sastāvdaļām var variēt, kā vien sirds kāro. Gan ruletes, gan jogurta masai var pievienot šokolādes gabaliņus, jau minēto kakao vai kanēli, ogas, augļus. Ļaujiet vaļu eksperimentam un fantāzijai!

Lai labi garšo!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija