Tradicionālā pret-a-porter Modes nedēļa, "Riga Fashion Week", norisināsies Rīgā no 21. līdz 24. martam.

Pavasarī mūs pārņem domas par skaistumu – pavisam drīz rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem būs iespēja izrādīt savus krāšņākus tērpus – Rīgas modes nedēļa atkal iepriecinās ar savu daudzveidīgu programmu – modes skates, ballītes, prezentācijas un tematiskie pasākumi piepildīs pilsētu ar modes svētku atmosfēru un pavasara noskaņojumu.Atbilstoši starptautiskajiem standartiem Baltijas modes mākslinieki RFW pavasara sesijā prezentēs savu vīziju nākamajai rudens-ziemas sezonai.

Katrai Modes nedēļai ir savs imidžs, sava „seja”. Pasākuma reklāmas kampaņas ietvaros tā lūkojas uz mums no vides reklāmas stendiem pilsētas ielās, no žurnālu un avīžu lapām, no televizoriem un datoru monitoriem, atgādinot – mode ir mums iekšā un ap mums, esot kultūras un mūsu ikdienas dzīves sastāvdaļa, tā papildina to ar krāsām, nemitīgi mainoties un atgriežoties modificētajā tēlā. Šosezon, jau otro reizi RFW vēsturē, par Rīgas modes nedēļas imidžu kļuva Latvijas modes zīmola „Narciss” fotogrāfija, kuru veidoja profesionāļu komanda: modes dizainere Alise Trautmane („Narciss”), fotogrāfe Ļena Ņeženceva, vizāžiste Aļona Smirnova (Baltijas vizāžistu asociācija), matu stiliste Inta („MALEVICH beauty studio”) un modele Ilze Pūga ("Gints Bude Model Management”).

"Riga Fashion Week" ir viennozīmīgi plašākais un svarīgākais modes notikums Baltijā. „Narciss” 2012.-2013. g. rudens/ziemas kolekcija "Šahs un mats" jau veiksmīgi tika prezentēta Mercedes-Benz Berlin Fashion Week ietvaros janvārī Vācijā, un marta sākumā tiks parādīta izstādē „TRANOI” Francijā Parīzes modes nedēļas laikā," stāsta zīmola „Narciss” dibinātāja Alise Trautmane.

„Man ir liels gods būt par "Riga Fashion Week" imidža autori, tā ir iespēja parādīt savas spējas un dāvināt cilvēkiem pozitīvas emocijas. Uz šo darbu mani iedvesmoja pēdējā „Narciss” kolekcija. Kā fotogrāfi, modes fotogrāfija saista mani ar savu nepastāvīgumu, - mode taču mainās, un kopā ar to mainās pozas, krāsas, virzieni fotogrāfijā, nemainīga paliek tikai gaismēna,” – atzīst fotogrāfe Ļena Ņeženceva.

"Gints Bude Model Management" pārstāvētā modele Ilze Pūga ir vēl tikai savas karjeras sākumā, bet savos 16 gados jau ir paguvusi iegūt pasaules lielākās un prestižākās modeļu aģentūras "IMG" pasaules pārstāvniecību, piedalījusies Ņujorkas modes nedēļā, strādājusi arī Milānā un Minhenē, fotografējusies daudziem žurnāliem, kā "Cosmopolitan", "Pastaiga", "Fashion", tostarp arī Endija Vorhola dibinātajam modes un stila izdevumam "Interview". Ilze vairākkārt bijusi viena no dizaineru pieprasītākajām tērpu demonstrētājām Rīgas modes nedēļā. Šosezon viņa ir "Riga Fashion Week" seja.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv