Eirovīzijas nacionālā dziesmu konkursa finālā Ventspilī 22.februārī pirmatskaņojumu piedzīvos grupas "PeR" un lietuviešu dziedātājas Jurgas kopīgais singls "Dancing knights".

„Ir tapusi jauna un radoša sadarbība starp Latvijas un Lietuvas mūziķiem. 2013.gada septembrī grupa „PeR” tika uzaicināta piedalīties Lietuvas mūzikas festivālā – "Vilnius Music Week". Pēc grupas koncerta festivāla rīkotājs, producents Lauras Luciunas, izteica piedāvājumu veidot sadarbību ar Lietuvā populāro dziedātāju Jurgu, kura bija klausījusies “PeR” koncertu,”stāsta grupas menedžere Daiga Eilande.

Pirmā dziesma, kuru Lietuvas dziedātāja kopā ar „PeR” vēlējās ierakstīt bija „PeR” singls „Jauns sākums”. „Jauns sākums” ir pārtapis par „Dancing knights”, mūziķi strādā pie dziesmas video klipa un jaunas, kopīgas programmas. „Dancing knights” Latvijas pirmatskaņojums notiks Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases "Dziesma 2014" finālkoncertā 22.februārī Ventspilī. Lietuvā tā skanēs lielākajās radiostacijās, sākot ar 18.februāri.

"Šis ir liels solis mūsu attīstības ceļā, par ko ļoti priecājamies. Esam pamanīti gan kā izpildītāji, gan kā dziesmu autori. Līdz šim Lietuvā par mums zināja, bijām uzstājušies vairākos koncertos, bet kopīga dziesma ar grupas "A-Ha" iesildītāju un MTV balvas ieguvēju Jurga - tas ir pavisam cits līmenis!" gandarīts ir "PeR" solists Ralfs Eilands.

Dziedātāja Jurga (Jurga Šeduikytė) savu solo karjeru sāka 2005.gadā, nokļūstot Lietuvas mūzikas topu galvgalī ar debijas singlu „Nebijok”. 2007.gadā ar singlu „5th season” ieguva pirmo vietu starptautiskajā Baltijas dziesmu konkursā Karlshamnā, Zviedrijā un MTV European Music Awards balvu nominācijā „Labākais Baltijas izpildītājs”. 2008.gadā Lietuvā kāpa uz skatuves kopā ar islandiešu dziedātāju Bjorku. Līdz šim izdevusi piecus albumus, pēdējo no tiem – mūzikas kritiķu un fanu atzīto „Breaking the line”, 2013.gadā.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls „Dziesma 2014” notiks 22.februārī Ventspilī, teātra namā „Jūras vārti”.

Starptautiskais konkurss „Eirovīzija 2014” šogad notiks Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā – pusfināli 6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv