Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā viesosies viens no prestižākajiem Lasvegasas iluzionistiem

© Publicitātes foto

Jau 8. un 9. oktobrī ar divām izrādēm Rīgā viesosies pasaules slavenā iluzionista Deivida Koperfīlda “labā roka” Džefs Makbraids (Jeff Mc Bride), kurš ir slavenās burvju pils “Magic Castle” gada balvas ieguvējs, kā arī vairāku Ginesa rekordu īpašnieks.

Džefa Makbraida izrādes Rīgā notiks par godu “Mystero” iluzionisma teātra atklāšanai, kas pēc divu gadu pauzes atkal vērs durvis skatītājiem. Iluzionisma teātris-muzejs “Mystero” ir vienīgā profesionālā šāda profila izklaides iestāde Ziemeļeiropā un Austrumeiropā. Teātris ir iluzionistu Daces un Enriko Pecolli 25 gadu lolots sapnis un profesionālās darbības rezultāts. Abi arī vadīs šo pasākumu, kuru atklās lietuviešu iluzionisma zvaigzne Mantas Wizard.

Džefs Makbraids pasaulē tiek dēvēts par līdz šim novatoriskāko roku veiklības mākslinieku.

Viņš ir Lasvegasas prestižās “McBride's Magic & Mystery School” iluzionistu skolas dibinātājs un izveidotājs. Pasaules iluzionisma asociācija FISM ir piešķīrusi Džefam Makbraidam balvu kā iluzionisma mākslas lielmeistaram. Izrāžu rīkotāji sola, ka Latvijas skatītāji tiks iepriecināti ar pasaules slavu sasniegušajiem numuriem - maģiskajām maskām, burvju ūdeni, lidojošajām kārtīm, gaismas maģiju, Harija Hudīnī burvju trikiem un citiem iluzionisma brīnumiem.

“Man ir milzīgs gandarījums, ka pēc divu gadu piespiedu pauzes mums ir atkal iespēja vērt vaļā mūsu teātra durvis. Turklāt nevis ar kaut kāda, bet patiesi izcila mākslinieka uzstāšanos, kurš pamatoti tiek uzskatīts par mūsu laika ietekmīgāko burvju mākslinieku. Viņam patīk apvienot maskas, mīmu un pasaules klases roku veiklību lai revolucionizētu maģijas izpildīšanas mākslu. Jau 80. gados viņa dinamiskās, cīņas mākslas un Kabuki iedvesmotās izrādes padarīja viņu par vienīgo tā laika burvi, kas spēja atvērties tādiem superzvaigžņu koncertu māksliniekiem kā Daiana Rosa, “Cheap Trick” un Toms Džounss. Šī patiesi ir unikāla iespēja Latvijas skatītājiem redzēt ko īpašu, turklāt mūsu pašu teātrī,” stāsta Dace Pecolli.