Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide

VĒRTS APMEKLĒT: Vēro un kustini smadzenes

LATVIJĀ pirmajā fizikai veltītajā festivālā FIZMIX Eksperiments bērni, jaunieši un arī vecāki varēs iepazīt eksaktās zinības daudzveidīgās un aizraujošās aktivitātēs – būs pieejama plaša izglītojoši izklaidējoša programma, kas ļaus uzzināt, kā uzbūvēt robotu, tikt pie savas zemūdenes, kādi fizikas likumi darbojas raķešu palaišanā, sportā, kulinārijā un vēl daudz kas cits © Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 12. maijā, bērni un jaunieši tiek aicināti uz Latvijā pirmo fizikas festivālu FIZMIX Eksperiments, kas notiks Arhitektūras un mediju centrā H2O6.

Latvijā pirmajā fizikai veltītajā festivālā FIZMIX Eksperiments bērni, jaunieši un arī vecāki varēs iepazīt eksaktās zinības daudzveidīgās un aizraujošās aktivitātēs - būs pieejama plaša izglītojoši izklaidējoša programma, kas ļaus uzzināt, kā uzbūvēt robotu, tikt pie savas zemūdenes, kādi fizikas likumi darbojas raķešu palaišanā, sportā, kulinārijā un vēl daudz kas cits.

Festivāla teritorijā darbosies interaktīvās atrakcijas un radošās darbnīcas.

Tajās būs iespēja tikties ar mācību portālu FIZMIX, zinātnisko teātri Laboratorium, zinātkāres centru Zinoo, Rīgas cirka skolu, Latvijas Universitātes Jauno fiziķu skolu, Cietvielu fizikas institūta Saules kausu, kurā top ar saules enerģiju darbināmi auto, kuģu un lidaparātu modeļi, Baltijas 3D printēšanas tehnoloģiju centru, izglītības uzņēmumu Lielvārds un vēl daudziem citiem tehniski radošiem prātiem.

Ar iedvesmas stāstiem par fiziku savā pieredzē dalīsies pasaulē ātrāko ultravieglo lidaparātu inženieri Latvijā, robottehnikas skola AlfaRobot, šefpavārs Māris Astičs un lidotājs Ingus Augstkalns, kurš veicis pasaulē pirmo lēcienu ar izpletni no drona. Tiem, kas sev vēl nav atklājuši fizikas vilinājumu, varētu būt saistoši sekot līdzi 8. un 9. klašu fizikas erudīcijas konkursa FIZMIX Eksperiments finālam, savukārt festivāla noslēgumā koncertu sniegs mūziķi Markus Riva un Edavārdi.

Erudīcijas konkurss FIZMIX Eksperiments tiek rīkots jau vairāk nekā 20 gadu, lai jauniešiem saistošā veidā radītu interesi par fiziku, parādītu, kā teorētiskās zināšanas iespējams izmantot praksē, izglītotu elektrodrošības jautājumos un mudinātu apgūt inženiertehniskās profesijas. Konkursa dalībnieku skaits pēdējos gados ir audzis, un šogad tajā piedalās vairāk nekā 1000 jauniešu jeb katra ceturtā Latvijas skola, kurā mācās 8. un 9. klašu skolēni.

Aktuālā informācija www.fizmix.lv/festivals.