Liepājas Universitāte palīdz īstenot sapņus

Vidusskolas pēdējās klases audzēkņiem ir brīdis, kad priekšā ir daudz nezināmā un daudzas izvēles – jāgatavojas gala eksāmeniem un jāsaprot, ko darīt, kad vidusskolas laiks būs aiz muguras.
29.04.2021. Simona Laiveniece Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Edgars Pohevičs

Liepājas Universitāte iesaka sekot savam sapnim, kalt lielus plānus, īstenot pašas drosmīgākās idejas, un mēs novērtēsim, ja to īstenošanā pirmais solis būs kļūt par Liepājas Universitātes studentu. Lai to izvēlētos, ir jāzina, kurus sapņus īstenot palīdz Kurzemes lielākā universitāte.

Liepājas Universitātes četrās fakultātēs pašlaik studē apmēram pusotrs tūkstotis studentu, kuri izvēlējušies apgūt zināšanas Dabas un inženierzinātņu, Humanitāro un mākslas zinātņu, Pedagoģijas un sociālā darba un Vadības un sociālo zinātņu fakultātēs.

Liepājas Universitāti kā vietu savām studijām der izvēlēties vairāku iemeslu dēļ - universitāte nav liela, tāpēc mācībspēki var pievērst uzmanību katram studentam, starp studiju programmām ir arī tādas, kurās izglītību var iegūt tikai Liepājas Universitātē - par jauno mediju mākslas speciālistu, rakstnieku, mūzikas terapeitu vai skolotāju logopēdu var kļūt tikai te. Šajā uzņemšanā tiek piedāvātas arī jaunas programmas kā “Viedās tehnoloģijas” un “Vides inovāciju tehnoloģijas”. Turklāt Liepāja kā jaunatnes, kultūras un sporta pilsēta piedāvā iespēju pilnveidoties un saturīgi pavadīt arī brīvo laiku.

Studentu padomes priekšsēdētāja Anna Margreta Vērdiņa, kura vislabāk pārzina, ko domā un dara studenti, saka: “Vienmēr ir bail spert pirmo soli, jo nezini, kas gaida tevi priekšā, bet, kā mēdz teikt, “ja nedarīsi, tad nezināsi”! Studējot un darbojoties Liepājas Universitātē, paveras skats uz turpmāko dzīvi - Tu iegūsi plašu zināšanu loku, jaunus draugus un pats galvenais - pieredzi. Liepāja ir pilsēta, kurā ir universitāte, tajā ir vērts darboties, meklēt un atrast savu vietu dzīvē.”

Liepājas Universitātes mācībspēki lepojas ar saviem absolventiem un novērtē viņu panākumus, jo tas ir pārliecinošs pierādījums studiju kvalitātei. Liepājas Universitātes absolvente programmētāja Agate Ambulte saka: “Tagad, kad IT nozarē esmu ilgāk par 10 gadiem un ļoti cieši sadarbojos ar industrijas pārstāvjiem ikdienā, redzu, ka Liepājas IT vide attīstās ļoti strauji. Tāpat nav noslēpums, ka daudzi IT uzņēmumi atrodas Liepājā, tieši pateicoties Liepājas Universitātei. To atzinuši paši uzņēmumu vadītāji.”

Savukārt Vadības un sociālo zinātņu fakultātes absolventi Aigars un Kristīne Kārkliņi, kuri studiju laikā bija arī Studentu padomes priekšsēdētāju amatā, atzīst: “Liepājas Universitātē pavadītais laiks studiju un ārpus studiju procesos neapšaubāmi bijis ļoti nozīmīgs laiks mūsu dzīves mērķu formulēšanai pēc būtības un arī to pakāpeniskai sasniegšanai. Augstskola rosināja vēlmi būt nemitīgā kustībā un attīstībā. Dažāda veida kustība, kas attīsta gan fiziski, gan garīgi, šobrīd ir ļoti svarīga mūsu ikdienas sastāvdaļa.”

Seko www.liepu.lv un facebook/LiepU un izlem, kur ved Tavi sapņi!

***

Autors: Simona Laiveniece, Liepājas Universitātes galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā