Pirmais solis tavai sapņu karjerai – TSI olimpiāde!

Motivējot mērķtiecīgus jauniešus izvēlēties studijas Transporta un sakaru institūtā (TSI), šā gada 20. martā TSI organizē ikgadējo olimpiādi vidusskolēniem. Olimpiādes uzvarētāji, kā arī labākie dalībnieki šogad saņems īpaši vērtīgas balvas, tostarp galvenās balvas būs 100% atlaide studijām TSI, līdz pat 28 tūkstošiem eiro vērtībā! Labākos dalībniekus gaida arī balvas no TSI sadarbības partneriem, individuālas atlaides studijām TSI un citi pārsteigumi. Pierādi, ka esi labākais, un piepildi savu sapni! Dalībnieku reģistrācija turpināsies līdz pat 19. martam, ieskaitot.
24.02.2021. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Publicitātes foto

TSI piedalīties olimpiādē aicina 12. klašu skolēnus, kā arī tehnikumu un koledžu pēdējo kursu studentus no visas Latvijas. Šajā gadā sacensības notiks tiešsaistē. Šī ir lieliska iespēja ne tikai vinnēt ievērojamas balvas, kas būs pamats visai dzīvei, bet arī pārbaudīt savas zināšanas pirms gala eksāmeniem. Olimpiāde tiek organizēta inženierzinātnēs (matemātika, programmēšana un sociālajās zinātnēs (matemātika, finanses un analīze.)

Unikāla iespēja - divu augstskolu diplomi

Galvenā balva inženierzinātņu disciplīnā būs 100% atlaide studijām jaunajā dubultā diploma bakalaura studiju programmā “Datorzinātnes: mākslīgais intelekts”, ko TSI ir izstrādājis sadarbībā ar Rietumanglijas universitāti (UWE, Bristole, Lielbritānija).

TSI prorektors akadēmiskajā un zinātniskajā darbā, assoc. prof., Dr. sc. ing. Mihails Savrasovs vēsta:

„Šogad pirmo gadu īstenojam studiju programmu, kas tapusi sadarbībā ar Rietumanglijas universitāti. Tās apguve studentam dod tiesības vienlaikus saņemt divu augstskolu diplomus, kā arī turpināt studijas maģistrantūrā Anglijā. Pirms šīs programmas uzsākšanas UWE rūpīgi pārbaudīja mūsu institūta spēju sniegt augsta līmeņa izglītību un secināja, ka mūsu pasniedzēji, programmas saturs, kā arī laboratorijas atbilst Lielbritānijas izglītības kvalitātes kritērijiem, tāpēc visus četrus gadus līdz pat bakalaura grāda iegūšanai mācības tiek plānotas tepat Rīgā. Programmas ietvaros studentiem lekcijas pasniegs gan talantīgie un harismātiskie pasniedzēji no TSI, gan arī pieaicinātie Rietumanglijas universitātes lektori. TSI un UWE stratēģiskās partnerības līguma ietvaros šogad plānojam paplašināt dubultā diploma studiju programmu skaitu, tostarp maģistra līmenī, kā arī īstenot kopīgus projektus un turpināt Lielbritānijas izglītības labo praksi ieviest mūsu augstskolā.”

Sociālās zinātnes veicina Latvijas izaugsmi

Galvenā balva TSI olimpiādes sadaļā “Sociālās zinātnes” būs bezmaksas studijas bakalaura studiju programmā “Uzņēmējdarbība un vadība” ar divām TOP specializācijām: biznesa digitālā pārvaldība un vadības ekonomika.

Ne katru gadu olimpiādes dalībnieki iegūst tik dāsnas balvas, bet TSI komanda uzskata, ka šobrīd ir īstais laiks atbalstīt apdāvinātus un aktīvus jauniešus. Pagājušā gada nogalē augstskola aizsāka sociālu projektu, kura ietvaros atbalstīja vietējos ražotājus, mājsaimniecības un bērnus, kuriem nepieciešama palīdzība. TSI vēlas arī šajā gadā turpināt iesākto un palīdzēt jauniem cilvēkiem, kuriem ir sapnis. Olimpiādes laikā augstskola cer atrast individualitātes, mērķtiecīgus jaunus cilvēkus, kuri zina, ko vēlas, tiecas kļūt par izciliem profesionāļiem sevis izvēlētā nozarē un nostiprināt Latvijas pozitīvo tēlu visā pasaulē.

Mihails Savrasovs novērojis, ka ik gadu TSI olimpiādē piedalās jaunieši, kuri jau ir izvirzījuši mērķus un nebaidās tos realizēt. Vaicāts, vai vidusskolu mācību programma atbilst olimpiādes uzdevumu veikšanai, asociētais profesors skaidro: „Kā jau ikkatrā olimpiādē, esam sagatavojuši dažādu grūtības pakāpju uzdevumus, lai dalībniekiem būtu prieks par savu sniegumu, kā arī dažubrīd būtu kāds izaicinājums.”

Transporta un sakaru institūts (TSI) ir privāta augstskola, kas jau vairāk nekā 20 gadu garumā gatavo augsti novērtētus speciālistus. Institūts piedāvā tehnisko novirzienu studiju programmas tādās jomās kā transports un loģistika, aviācija, robotika un elektronika, datorzinātnes un telekomunikācijas un vadībzinātne. Studiju programmas apgūstamas angļu un latviešu valodā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā