Ja nolem no ēdienkartes izslēgt kādus produktus, piemēram, neēst gaļu, piena produktus, izvērtē, kāds būs ēšanas plāns, lai netrūktu tik vērtīgo olbaltumvielu. Mācies gatavot dažādas zupas, ēdienus ar pupiņām, zirņiem, lēcām, tofu, graudiem un dārzeņiem. Atceries - olbaltumvielas saturošie produkti ir jāuzņem 1 gramu uz 1 ķermeņa masas kilogramu ik dienas. Olbaltumvielas ir organisma galvenais būvmateriāls.
Atceries par pilngraudu produktiem - tie ir organisma galvenā enerģija, B grupas vitamīnu un šķiedrvielu lādiņš. Ēd neapstrādātus graudus kopā ar saknēm. Izbaudi, kā garšo grūbas, mieži, kvinoja, amarants, prosa, griķi ar sēnēm, riekstiem, saknēm. Tas noteikti ir svarīgi, ja esi pieradis ikdienā ēst saldumus - organisms prasīs vienkāršos ogļhidrātus vēl vairāk, bet dod tam saliktos, vērtīgākos. Tādējādi arī sāta sajūta būs ilgāka. Papildini ēdienu ar augstas kvalitātes taukvielām - labu olīveļļu, avokado, riekstiem, sēklām.
Izmanto ēdienos garšvielas! Tev nav jāēd bezgaršīgs ēdiens! Tvaicē, sutini, cep cepeškrāsnī, mācies kombinēt tik dažādās garšvielas, un šķietami vienkāršie ēdieni būs izcili!
Atceries padzerties. Nav jādzer litriem, bet izdzer dienas laikā vismaz 1,5 l ūdens. Pavasarī dzer bērzu sulas!
Komentē