Uz nra.lv
 

EKSPERIMENTS: izmēģinām mājās gatavotu dabisko dezodorantu

Eksperiments 15.maijs 2021
 
Lifehacks.lv
Anete Ošleja
 
Arvien biežāk sociājos medijos var dzirdēt un redzēt, kā cilvēki mājās gatavo dažādus skaistumkopšanas un higiēnas produktus, kurus ierasti iegādājamies veikalos. Pastāv neskaitāmas "pareizās" receptes, tikai kā izvēlēties īsto?

Aplūkojot dažādas dezodoranta receptes, izvēlējos pašu vienkāršako, kur pagatavošanai nepieciešams izmantot lielākoties jau mājās atrodamus produktus. Kāpēc? Jo tas likās interesantāk, lai pārliecinātos vai tik tiešām tas var strādāt. Esmu pārliecināta, ka citās receptēs, kurās bija nepieciešamas īpašas eļļas vai citas izejvielas, šis produkts varētu būt efektīvs.

Bet, kā ir ar tiem dezodorantiem, kuru sastāvdaļas varam atrast virtuvē? To centos pārbaudīt!

Vajadzēs:

  • kokosriekstu eļļa;
  • cepamais pulveris;
  • kartupeļu ciete;
  • tējas koka eļļa;
  • ēteriskā eļļa pēc patikas (izmantoju lavandas ēterisko eļļu);
  • karote;
  • trauciņš.

Process:

Lai pagatavotu dezodorantu nepieciešams tikai sajaukt kopā visas sastāvdaļas.

Lifehacks.lv

Dezodoranta pagatavošanai būs nepieciešamas četras ēdamkarotes kokosriekstu eļļas, divas ēdamkarotes kartupeļu cietas, divas ēdamkarotes cepamā pulvera.

Pēc tam jāpievieno 20 pilieni tējas koka ēteriskās eļļas. Šī eļļa tiek pievienota, jo tai piemīt antibakteriālās īpašības.

Lai dezodorants iegūtu patīkamu aromātu, tam var pievienot klāt ēterisko eļļu, kuras smarža liekas vistīkamākā. Es pievienoju klāt lavandas eļļu. Kad visas sastāvdaļas ir ieliktas trauciņā, nepieciešams tās sajaukt kopā - samaisīt.

Lifehacks.lv

Dezodorantam ir jāiegūst viendabīga, "zīdaina" konsistence.

Lifehacks.lv

Lifehacks.lv

Viss, dezodorants ir gatavs!

Secinājumi:

  • dezodoranta pagatavošana ir pavisam vienkārša un nav nepieciešamas dārgas sastāvdaļas, salīdzinot ar citām pieejamajām receptēm internetā;
  • pozitīvi ir tas, ka šim dezodorantam katrs pats var izvēlēties sev tīkamāko aromātu, pievienojot attiecīgo ēterisko eļļu;
  • dezodorants sanāca ļoti krēmīgā konsistencē. Tāpēc ir nepieciešams tikai neliels daudzums produkta ikdienas lietošanai;
  • tā kā tas tiek gatavots uz eļļas bāzes, tad saskarē ar ādu tas sāk mazliet kust un ir nepieciešams laiks, lai tas iesūktos ādā. Ja dezodorants nebūs kārtīgi iesūcies ādā, tas var sasmērēt drēbes;
  • pēc tā izmantošanas āda kļuva jutīgāka un mazliet niezēja. Taču cilvēkiem, kuriem nav jutīga āda, reakcija varētu būt citādāka;
  • šis dezodorants tomēr nebūs manā gaumē. Ir nepieciešams ilgākas laiks, lai tas uzsūktos, lai nesasmērētu drēbes, kā arī man radās neliela nieze.

Lai arī šis eksperiments ar mājās pagatavotu dezodorantu cieta neveiksmi, tomēr uzskatu, ka tā nav slikta ideja, veidot pašam savus kosmētikas vai higiēnas produktus. Tomēr pirms ko tādu gatavot, lai nelietderīgi neiztērētu izejvielas, nepieciešams rūpīgāk pābaudīt un izvērtēt recepti!

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Man patīk dabīgā, paštaisītā kosmētika, bet paštaisīts dezodorants nav tā lieta, kas darbotos efektīgi. Tāda paniekošanās vairāk. Krēmi, skrubji, tā ir pilnīgi cita lieta, tur var iegūt labāku efektu, nekā no rūpnieciski ražotajiem.

15.maijs 2021 Atbildēt

Sveiki! Mana recepte, lietoju jau 6 gadus. Dzeramo sodu samaļ kafijas dzirnaviņās, pievienoju arī pāris krēcnagliņas un kaltētus lavandu ziedus.Var arī nelikt neko. Var vēl caur smalku sietiņu izsijāt un viss!

18.maijs 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija