Uz nra.lv
 

SVĒTKU RECEPTE: Piparkūka ar dzintara sirsniņu

Eksperiments 26.decembris 2018
 
autora
Ilze Veģe
 
Katrai namamātei ir savi mazie noslēpumi, kā izcept pašas garšīgākās, pašas mīļākās un pašas kraukšķīgākās piparkūkas. Kāds mīklai pievieno medu, kāds - šokolādi vai rozīnes. Portāls lifehacks.lv šoreiz piedāvā ļoti vienkāršu, taču burvīgu veidu kā katru piparkūku padarīt par sava veida mākslasdarbu.

Piparkūka ar dzintara sirsniņu, kas veidota no izkausētas karameles, var kļūt par jūsu svētku galda lepnumu. Tā pārsteigs viesus, ja to izmantosiet kā elementu uz pašceptas tortes vai kā galda karti uz šķīvja. Šo skaistumu varat iekārt eglītē vai piesiet pie dāvanu kārbas. Pasakaini izskatīsies arī dekors, kas iekārts logā, jo zeltainā karamele tik tiešām atgādina vitrāžu. Vienvārdsakot - pielietojumu ir daudz un katrs no tiem būs oriģināls. Vajag tikai izdomu!

autora

1. Lai pagatavotu piparkūku ar karameles pildījumu, nekas īpašs nav nepieciešams. Tikai piparkūku mīkla un dažas karameles. Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 180 grādiem. Izrullējam mīklu, iespiežam tajā vēlamo piparkūkas formu. Iegūtajā siluetā iespiežam vēl vienu figūriņu, iegūstot tukšu vidu. Uzliekam piparkūkas sagatavi uz cepešpannas, kurā iepriekš ieklāts cepampapīrs. Piparkūkas tukšumā ieliekam karameli. Apsmērējam piparkūku ar olas dzeltenumu. Viss! Krāsnī iekšā uz 10 minūtēm. Varat izvēlēties "Laimas" ražoto klasiku, karameli "Bērbele". Taču varat arī eksperimentēt, izmēģinot ledenes ar piparmētru garšu vai jebkuru citu variāciju.

autora

2. Vienīgais noteikums - nerullējiet mīklu pārāk plānu, lai piparkūka cepeškrāsnī nenodeg, gaidot, kamēr izkusīs karamele. Sagatavotajai piparkūkai jābūt "pusbiezai" - tādai, lai tā spētu izturēt cepeškrāsnī 10 minūtes.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija