Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

OIK sāga: Deputāti skatīs pirmo Nemiro adresēto pieprasījumu

© Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

Saeimas atbildīgā komisija skatīs pirmo ekonomikas ministram Nemiro adresēto pieprasījumu saistībā ar obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

Šo pieprasījumu parlamentā iesniedza "Saskaņas" deputāti.

Pieprasījumā ir dažādi jautājumi ministram, piemēram, par sistēmas juridisko izvērtējumu - vai šī pakalpojuma veikšanai noteikti adekvāti cenu griesti, kura Ekonomikas ministrijas (EM) amatpersona būs atbildīga par šī izvērtējuma izpildījuma kvalitāti, vai Nemiro būs gatavs uzņemties atbildību, ja izvērtējums nebūs kvalitatīvs un citi.

Jau ziņots, Saeima šā gada 10.janvārī uzdeva EM atcelt OIK ar šā gada 31.martu. Tomēr EM atzina, ka, lai izpildītu minēto uzdevumu, nepieciešams juridiskais izvērtējums.

juridiskā izvērtējuma veikšanai par OIK atcelšanu EM veica cenu aptauju, aptaujājot virkni zvērinātu advokātu biroju - "Ellex Klavins", "KPMG", "Trinity", "Glimstedt", "Cobalt", "TGS", "Sorainen", "EvershedsSutherland Bitāns", "PWC Legal" un "Kronbergs&Čukste".

EM izvēlējās "Ellex Klavins" piedāvājumu, kas par 8712 eiro apņēmās veikt juridisko izvērtējumu divu nedēļu laikā. Tomēr vēlāk EM paziņoja, ka ar šo tomēr neslēgs līgumu ar zvērinātu advokātu biroju "Ellex Klavins".